2015-11-05
Ett mörker sänker sig över Sverige.

Det känns som om mörkret kom så fort. Helt plötsligt är det skumt redan vid halv fyra… det kan väl ändå inte stämma är känslan. Men det är likadant varje år och då speciellt efter att vi gått tillbaka till vintertid.

Mörkret, kylan och att löven dör och träden blir nakna. Kommer aldrig att förstå den tjusningen som en del känner inför detta. Den här perioden är så deprimerande och tröttsam på alla sätt och vis.

Tycker ju att man skulle kunna sova mera nu, men icke. Snittar nog på en 5-6 timmar om jag räknar ihop det och det är alldeles för lite för mig. Kan bara inte slappna av och komma till ro och när jag väl gör detta, vaknar jag efter ett kort tag och har jag tur somnar jag om. Klarvaken vid 5-5.30 varje morgon.

När jag tränat har jag lättare att somna in, men jag är lik förbenat vaken tidigt. Tror inte att detta kommer att hålla i längden. Känner mig ibland väldigt frånvarande och trött i skallen tidigt på dagen. Men sova, icke… inte ens ro att vila en stund efter det att jag kommit hem från jobbet.

**
Min stora skräck är ju att bli sjuk nu. Vet, ska inte ens tänka i de banorna för då slår det in. Men det får bara inte inträffa närmaste tiden.

**
Tuffa besked från vänner. Hjälplöshet att ingenting tycks få skutan att vända. Vad göra mer än att finnas där?

**
Härligt var det idag att yngsta sonen hängde med på en riktig långpromenad. Vi gick i 8 kilometer och han spatserade på i rask takt med farsan sin. Det kändes riktigt bra efteråt och kanske kan jag få med honom, åtminstone en gång i veckan. Det vore en kul grej och bra för både honom och mig.

**
När Sverige inte ens kan erbjuda flyktingarna tak över huvudet, är det då inte dags att dra i nödbromsen? Jag menar, vad ska inträffa ytterligare för att regeringen ska begripa att någonting drastiskt måste göras? Hur ska alla dessa människor kunna integreras på ett bra sätt när det inte finns varken boende och resurser för att ta hand om dem på ett acceptabelt sätt? Sen alla som redan finns här… ska vi inte ta hand om dem på ett ok sätt i första hand?

Stäng gränserna ett tag och låt kommunerna få lite andrum och ta hand om de som redan är här. Det måste ju gå att hänvisa till andra EU-länder om att läget är akut just nu i Sverige. Sen påverkas ju våra trygghetssystem av alla extra miljarder som allt detta kostar, det kan man inte sticka under stol med. Hur långt kan vi gå utan att våra egna svaga och utstötta i samhället påverkas negativt? Gör det inte redan det förresten? Vi kan inte ta hand om alla och vara världens samvete. Det går bara inte hur vackert det än låter i teorin.

Främlingsfientlig är jag definitivt inte, men jag tänker lite längre än vad många nu gör som snackar om fri invandring och då tänker jag främst på de naivas skara på vänsterkanten. Det är inte bara att öppna gränserna och tro att allt löser sig.

Jag oroar mig mycket för hur en del ser på kvinnor och homosexuella av de som nu kommer till Sverige. Det är ingen liten sak och jag blir både rädd och frustrerad när ingen verkar bry sig om detta. Vi har ju redan idag problem med detta i vissa områden och det kommer definitivt att bli värre i framtiden.

Domen över politikerna som idag inte tar ansvar för allt detta kommer att bli hård. Ett samhälle som är än mer segregerat och splittrat just för att det kommer för många på för kort tid vilket gör att systemen kollapsar med konsekvenser som ingen idag kan överblicka. Det är inte hållbart för Sverige långsiktigt om invandringen fortsätter på samma höga nivåer som de senaste veckorna. Det är ett faktum.