2015-10-03 Maja

Hon är född den 11 maj 2015. Namnet är Maja.

2015-10-03

Majsan är också ett namn som används ibland. Kär katt har många namn…

2015-10-03 Maja

De stora katterna Maxi och Felix är 11 år. De är utekatter och är inte inne så ofta och då speciellt inte på sommarhalvåret. Fortfarande är de ute en hel del och då speciellt Felix. Han kan ibland vara borta i flera dagar.

2015-10-03 Maja

Att då har fått en katt som är inne hela tiden, det är härligt. Maja ska få växa till sig och bli vuxen först innan hon får gå ut som de andra.

Erkännas ska att jag var väldigt tveksam till att skaffa en tredje katt. Det fanns många orsaker till det. Nu har det gått mer än två månader sedan hon kom till mig och sonen.

2015-10-03 Maja

Från början var det lite väsande från Maxi & Felix sida, men det gick över snabbt. Nu är hon accepterad och förgyller livet på ett positivt sätt, både för mig och de andra i familjen.

Ibland sover hon hos mig, ibland kommer hon till mig i soffan och vill gosa. Det händer allt oftare. Hon älskar mat och busar väldigt mycket. Det blir starkare band mellan oss för varje dag som går och hon är bara så cool.

När alla tre katter sitter tillsammans vid matskålen, då njuter jag. Det är fortfarande en härlig syn.

2015-10-03 Glad att benet höll!

Idag joggade jag igen, trots mitt krånglande vänsterben. Det var inte smärtfritt, men det gick! Jag var långsam och det var min sämsta tid hittills, men det gör ingenting. Benet höll och jag klarade av att jogga hela vägen med mina nya skor som ska vara bättre för mitt ben. Så tacksam för detta.

Har i en vecka nu bara kunnat gå och jogga har varit otänkbart, så att det blivit så pass bra är väldigt skönt. Det är viktigt för mig att jogga och få upp tempot i kroppen. Det handlar så mycket mer än om att just jogga.

Yngsta sonen och jag höststädade sedan baksidan. Utemöblerna packades in i presenningen och lite klippande här och där fixade vi också.

Vi plockade också av äppleträdet och det fanns massor av fina äpplen i år. [Instagram]. Rekordmånga och jag unnande mig att smaka ett halvt. Har ju inte ätit äpplen sedan förra sommaren (beroende på LCHF samt rädsla för allergi). Det smakade ljuvligt och jag kände ingenting i halsen. Kanske är det så att jag kan äta egna äpplen, men inte de som är i affären? För att de besprutas för mycket?

Resten av äpplena tänker jag skänka till A. Jag och grabben ska nämligen dit i morgon och gosa med andra katter som just nu är helt ljuvliga.

Det här var en riktigt bra dag! Så härligt att kunna skriva det!