Gå av sig oron

I morse så var jag tvungen att “gå av mig”. Ångestriden och orolig av anledningar som inte bara beror på mig själv. Försöker fokusera på mig och mitt liv och det som jag kan påverka, men ibland är det svårt när jag påminns så starkt av ett liv som jag inte vill leva, av andra och hur de agerar. Blir orolig som fan i hela mitt väsen.

2015-07-04

Eftersom jag sprang igår så var det inget alternativ idag. Men att gå, det kan man ju göra varje dag och jag kände bara att jag måste ut, så jag gick mot Uppsala. Det fick bli som det ville och jag hade ingen aning om hur långt jag skulle orka.

2015-07-04 Fullerö Handel

Det var lugnt på Fullerö Handel som jag passerade.

2015-07-04

Färgkulla säger en googling mig att detta är… (;-) Ett litet gäng log mot mig under min vandring.

2015-07-04

Favoritmotivet som jag också gick förbi.

150704_05

Som sällskap så lyssnade jag på På minuten och hann med flera avsnitt. Gick och småskrattade för mig själv.

2015-07-04 Gamla Uppsala

Tågtunnelbygget i Gamla Uppsala fortskrider och man ser alltmer av tunneln, åtminstone uppifrån. Det är ju fortfarande lite svårt att se någonting annat…hehehe 2017 ska allt vara klart.

2015-07-04 Storgården

En våning byggs till på Storgården.

2015-07-04

Målet blev resecentrum i Uppsala eftersom jag knatade på utan att känna ett uns av trötthet…

150704_09

Österplan har häftiga hus. Får lite utlandsvibbar av kåkarna som står där.

Slutmålet var alltså resecentrum i Uppsala. Det enda jag kände efteråt var lite värk i fötterna. Tog bussen hem och efter en stund så slocknade jag i soffan. Det bästa är dock att jag känner mig lugnare av att ha gått så mycket.

Vi får se hur länge lugnet håller i sig, både inom och utom mig, efter den här långpromenaden. Lever med ett mående som är svårt att påverka mer än att kämpa, kämpa och kämpa. Det är som det är med saker och ting och jag kan bara försöka om och om igen. För det finns inga andra alternativ i mitt liv.

Gå av sig oron är ett bättre sätt än många andra.

4 svar till “Gå av sig oron”

 1. Margitta: Försöker intala mig det varje dag att det är så. Motion är medicin och just belöningen efteråt är någonting jag tänker på innan.

 2. Det är så härligt med motion/rörelse i alla dess former och ännu mer ute i naturen så har det verkligen en lugnande och ångestdämpande inverkan på oss. Men även ett gympass inomhus kan lugna när man känner en inre oro.
  Jag har aldrig ångrat ett träningspass i hela mitt liv och tvekar jag att ge mig iväg istället för att ramla ned i TV soffan så påminner min man mig alltid om detta och jag ger mig av och tränar och känner mår så mycket bättre efteråt….
  Motion = ”Medicin” = Sant;)

 3. Tofflan: Det är ju mer ett ”tvång” just nu för mig som ger bra resultat och efteråt är skönt, men innan så är det mest jobbigt faktiskt. Måste iväg, måste göra någonting liksom.
  Det där med benen och höften låter ju inte alls kul. Finns det inget som du kan få hjälp med? Massage eller så?
  Som sagt, det var som ett måste att gå och göra någonting istället för att sitta hemma. Så jag knatade bara på utan att tänka mot Uppsala. Men jag är förvånad själv över att jag gick så pass långt utan att bli särskilt trött. Imponerad själv.. (;-)

  Ha en fin söndag!

 4. Å vad det låter skönt att kunna GÅ av sig oron! Jag kan ju inte det, tyvärr. Trodde foten höll på att bli bättre, men det har ju gått upp i benen och höften så snart blir det väl rollator.

  Men jag är MYCKET imponerad av att du gick så långt i den här värmen!!! Inte konstigt att du slocknade i soffan sen…

  Ha en go lördagskväll! 😛

Kommentarsfunktionen är stängd.