internettrollMetro skriver om 9 tecken på att du träffat på ett internettroll och punkterna de radar upp är väldigt intressanta och en del av dem känner jag igen om jag säger som så.

Har och får min beskärda del, men är numera stenhård att finns det ingen verifierbar e-postadress om jag misstänker falsk avsändare eller om kommentaren är elak och mästrande då publiceras den inte.

Min blogg = mina regler!

Det är sociala medier-experterna Fredrik Wass och Brit Stakston som har listat nio tecken när ett internettroll är i faggorna:

1. Trollet söker aldrig konsensus.
2. Trollet kan byta åsikt ofta.
3. Trollet är ofta anonymt – men måste nödvändigtvis inte vara det.
4. Trollet framställer sig ofta som att hen är flera personer.
5. Du kan inte “vinna” en diskussion mot ett troll.
6. Trollen försöker få ner dig på sin nivå.
7. Trollen har ofta nystartade konton.
8. De för ofta en kamp mot etablerade medier.
9. Att “mata” trollet hjälper inte.

Wikipedia skriver bland annat så här om internettroll:

Troll är ofta anonyma eller använder sig av en påhittad identitet, och använder sig ibland också av separata användarkonton just för detta syfte.

Många gånger så triggar vissa ämnen igång de som inget vet om mig som person eller vad jag har för åsikter. En del ämnen har jag i princip slutat att skriva om eftersom jag vet vad som då väntar. De förutsätter att saker och ting är på ett sätt och har ingen som helst intresse av att försöka se nyanserna.

Livet är inte svart eller vitt, utan oftast grått. Det är svårt att inse att många ämnen måste problematiseras och faktiskt förstås utifrån flera utgångspunkter. Vore det så lätt som att allt var svart eller vitt, så borde ju det se annorlunda ut på vårt jordklot. Eller hur?

Relaterat
TofflanInternettroll är bara oerhört jobbiga