Inte trodde jag att det skulle vara SÅ obekvämt att ha en dosa i bältet samt blodtrycksmanschetten kring armen under flera timmar. Men nu börjar jag tröttna lite på detta. Var 20:e minut piper det till och sen låter det som en liten brummande båt är på väg. Ett ganska högt ljud. Det spänner till en del i armen och sen “pyser” det ut… Det heter med ett finare namn Ambulatorisk blodtrycksmätning detta jag nu genomgår.

2015-04-29
Dosan för blodtrycksmätningen.

Misslyckas apparaten att ta trycket försöker den igen efter 5 minuter, lyckas den får jag en paus på 20 minuter. Det blir en del blodtryckstagningar under 24 timmar. Värdena tycker jag far och flyger åt alla håll så det ska bli intressant att se vad min tillfälliga husläkare har för dom till mig i morgon bitti när jag ska tillbaka.

Så tack vare att det är lite knöligt detta att bära på struntade jag i handlingen idag. Känslan av att jag bara vill slita av mig manschetten med sladden som går utöver ryggen och sen ner i dosan i bältet blir större när jag är aktiv så att säga. Så det blev hemgång direkt efter jobbet idag.

Det blir en spännande natt må jag säga. Vi får se hur jag kan slappna av med denna mackapär kopplad till mig…

Nu är jag ledig tills på tisdag! Dessutom kommer det att hända många trevliga saker de närmaste dagarna. Känslan är mer än positiv och jag är även förväntansfull vilket känns riktigt bra.

2015-04-29
Idag regn i luften och knappt 10 plusgrader. Hur blir det i morgon, tro?

I morgon kommer lilltjejen och T. Vi firar sista april (Valborg) tillsammans och jag ska få bjuda dem på mat. Det blir kul! Sen hoppas jag att vädret tillåter både utegrillning och kasé på kvällen. Blir det samma väder som det är nu, då är det tveksam eftersom det regnar…

Fredag blir tågdag för mig. Tåget tar mig till Umeå och äldsta dottern! Där stannar jag tills på måndag eftermiddag. Det ska bli så intressant och roligt att få träffa dotra där hon nu bor. Dessutom har jag aldrig varit i Umeå, så jag förväntar mig en stadsvisning som heter duga… (;-) Förväntansfull är jag.