Huvaligen, ingen vidare bra dag det här… så nu kommer en redig rant om klädtrasor, storlekar och att jag inget begriper av gapande mobilsnackare. Torrbloggning på hög nivå alltså. Mest för det egna arkivet eftersom det mycket handlar om att jag får skriva av mig dagens frustrationer. Ingen bra dag som sagt…

2015-03-26 Dressman
Tre tröjor och ett par brallor.

På lunchen ville jag gaska upp mig lite efter förmiddagens rörigheter och gick för att köpa nya brallor. 44/32 har jag ju haft som störst och i vintras gick jag i 40/32 och nu var min förhoppning att ha minskat än mer, för de 40/32 jag har nu är säckiga.

Dressman är min affär, har så varit i många år och där hittar jag det jag vill och det går ofta undan. Me like!

Hittade brallor och testade ett par lägre storlekar. Döm om min förvåning när 38/32 satt väldigt tajt och 36/32 var helt omöjliga att få ihop runt kistan. Hur kan det vara sådan skillnad i storlekarna, trots att det bara skiljer ett snäpp så att säga? Mina 40/32 som jag nu har är som sagt var väldigt stora på mig. Så jag var ju bara tvungen att fråga expediten.

Då förklarade hon för mig att just de brallor jag har på mig är stora i storleken. Que? Jo, så är det att ett par 40/32 av det märket jag har på mig inte alls är lika stora hos ett annat märke, trots att det också är 40/32. Tala om att bli storleksförvirrad. Jag hade valt ett par 38/32 i ett märke där storlekarna är mindre än i det märke jag har haft på mig… så hade jag valt samma märke, då hade kanske 38/32 och t o m 36/32 kunnat funka, men nu när jag valde detta märke som jag nu valde så var 38/32 väldigt på gränsen, men det gick och för mig blir det en sporre att få dem att sitta ledigare. Men förstår ni hur förvirrade det är för människor som mig, som precis lärt mig vilken storlek som jag har på brallor… ??!

Att man nu också ska ha koll på märkena och att det är olika storlekar, trots att det är samma storlek?! Inte fan ska det vara lätt inte…

Så visst, en storlek ner, även med detta tajtare märke, men nog hade jag hoppats på lite mer. Får trösta mig med att hade jag valt ett par brallor av det märke jag hade i storlek 40/32 så hade kanske även 36/32 funkat idag. Får tänka så helt enkelt.

Fick också en kepa på köpet (när jag hade handlat för en viss summa) som yngsta sonen inte ville ha och själv ser jag ju inte riktigt riktig ut när jag har den på mig. [Instagram] För det blev ju även tre tröjor som slank ner i shoppingpåsen. De har ju en jädra förmåga att få mig att handla mer än jag ska… Känner numera att vitt och rött är mina färger. Svart känns lite för mörkt just nu. Det fina är att jag även här har kunnat gå ner en storlek, så nu drar jag bara 2XL.. Fast det klart, säker ska jag ju inte vara… finns säkert olika 2XL-storlekar även om de heter samma!

Irriterad och lite slutkörd i skallen efter lunchen och detta med storleksförvirringen gjorde inte saker och ting bättre. Känner mig också väldigt känslig för vissa ljud och det blev jag verkligen varse på bussen när jag skulle åka hem.

En dam pratade så högt och forcerat i sin mobiltelefon. Hon pratade och pratade och jag bara kände hur ilskan växte i mig. Det blev så jobbigt att jag satte på mig hörlurarna och spelade musik HÖGT, men det var knappt att det hjälpte faktiskt. Hon orerande i nästan en halvtimme och hon tog inte notis till någon annan, utan verkade vara helt i sin egen värld.

Att kliva av bussen var otroligt befriande. Kacklandet hördes även när dörrarna stängdes och bussen for vidare. Tala om ljudnivå…

Nej, detta var ingen bra dag. Det kan bara bli bättre i morgon, den saken är klar!