2015-03-21

Så här såg det ut när jag tog en bild i morse från altandörren. Solen finns alltid där och nu tittar den även fram, oavsett och den vill alltid värma oss. Tänk att kunna se det, istället för att ta den för given. Solen är fantastisk!

Så idag ska jag ut och vandra. Gå fort och den vägen få ur mig det som är tungt. Genom stegen och kraften i att kunna ta till denna till synes enkla metod. När jag blir lite varmare i kläderna kommer jag att börja löpa, det känner jag…

150321_02

När man äter enligt LCHF blir nya smakupplevelser väldigt starka. Så var det för mig igår efter ett tips från Nada på jobbet. Hon tipsade om kvarg och i butiken fanns det många olika smakvarianter. Givetvis så handlar det för mig om kolhydrater och det ska mycket till om jag köper en vara som innehåller mer än 5g per 100g.

Men jag hittade en på 2,9g och den smakade nötig choklad. Den blandade jag med hallon och lite naturella nötter. Det var väldigt gott och smaken av choklad var stark. Den kommer jag att mumsa med flera gånger, den saken är klar.

Sådana här till synes små saker, kan göra min dag! Smakerna var otroliga och hela kvällen njöt jag. Av kvarg! (;-)

A påpekade för mig att fetthalten var låg och det är faktiskt någonting jag tänker på, även om kolhydratmängden är det avgörande. Men någon gång ibland så kan jag nöja mig med så låg fetthalt (;-)

I LCHF-världen är höga fetthalter och låga kolhydratmängder det ultimata eftersom just kolhydrater binder fett. När fettet frigörs minskar man i vikt… samtidigt som det smörjer maskineriet i kroppen. Det tar med sig mer än det man så att säga intar i fettväg, även det fett som finns där från början, vilket gör att man minskar i vikt.

Så har jag förstått att LCHF fungerar…hehe

Även om kilona inte rasar av mig just nu, så känner jag på mina byxor att saker och ting förändras. Jag har ju redan inhandlat ett par nya brallor, men de börjar hänga de också nu… ska när löningen ramlar in ta mig till favoritbutiken och se vilken storlek som nu passar min lekamen. 38/32? Drömmen är ju 36/32 men så fort har det nog inte gått med kistan? Måste också göra ännu ett nytt hål i mitt skärp.. det är upplyftande!