För ovanlighetens skull så läser jag en positiv artikel om Madonna. Det är Aftonbladets Kristin Lundell som bland annat skriver:

Ju äldre jag själv blir desto mer tacksam blir jag mot Madonna.
Det är för varje år som jag ­inser hur mycket hon gjort och hela tiden fortsätter att göra för oss andra.
Madonna gör det som ingen före henne har gjort.

Så här på internationella kvinnodagen så tycker jag att orden kommer väl till pass. Madonna har väl aldrig varit någon favorit i de feministiska kretsarna vad jag förstår, men bara genom att vara och agera som hon gjort och gör genom åren, så verkar det nu som om en del har börjat att omvärdera hennes betydelse för kvinnor runtom i världen.

Inte en dag för tidigt.

Hon spinner också vidare på detta med åldern och hänvisar till den intervju som Madonna nyligen gav i Rolling Stone:

När kvinnor når en särskild ålder accepterar de att de inte är tillåtna att bete sig på vissa sätt. Men jag följer inte reglerna. Jag har aldrig gjort det och har inga planer på att börja nu.

Kanske är det så att Madonna går i första ledet och gör det som ingen annan före henne har gjort? Att allt ålderssnack och alla tuffa ord hon fått från många som inte klarar av att hon inte inordnar sig, tillslut kanske mjuknar när de ser att hon inte kommer att ändra på sig, hon gör precis det som faller henne in oavsett vilken siffra hon bär.

Det är precis den Madonna som jag har beundrat genom alla år. Sen att hon dessutom är The Queen of Pop och gör världens bästa musik, det är liksom bara som det ska vara…


Relaterat

Why Madonna still matters (New York Post 150307)