Fridas teckning som jag älskar. Nu inramad.Valentindagen eller Sankt Valentins dag är också namn på denna dag. Traditioner kring helgonet Sankt Valentin är orsaken till dagen som alltid firas den 14 februari.

Under medeltiden uppkom detta med kärlek och romantik. Vem skulle bli deras Valentin och partner under ett år. Man skrev kärleksbrev med dikt på rim till den man älskade.

Frankrike och England hade parbildningslekar som började på 1300-talet. Då var det på allvar som själva helgonet Valentin började förknippas med kärlek.

En romantisk legend som inte är verifierad historisk är att den fängslade Valentin blev så förtjust i fångvaktarens dotter att han på sin dödsbädd skrev ett avskedsbrev till henne och undertecknade det med “din Valentin”. Det skulle således vara det första valentinbrevet.

Valentinkorten kom på 1800-talet. Sidenband och spetsar hänger fortfarande kvar i kärleksbreven och nu har även kommersiella krafter fått tag i traditionen eftersom korten oftast är bihanget och presenten det viktiga. Så var det inte från början.

Just i Sverige så var det kommersen som på 1960-talet tog tag i denna tradition och då sneglade man givetvis på USA och hur det gick till däröver. Fast det var först på 1990-talet som det på allvar slog igenom i vårt land.

I vårt land säljs det över 4 miljoner rosor idag. Alla hjärtans dag överdoseras på ett sätt som jag har svårt för. Jag tränar på att hjärta och gilla detta. (;-)

För egen del sitter jag ensam. Den här helgen så känns det ok. Är ganska översocialiserad de sista veckorna och att då bara få rå sig själv, det känns gott. Det blir en promenad, en lång en, och sen ska jag nog städa av ett par rum. Ska också försöka få några fina foton, även om vädret idag är lite grått.

Skillnaden mot förr är att jag vilar i min ensamhet. Det gör inte ont på samma sätt och jag har accepterat min livssituation. Orkar liksom inte gå runt och må dåligt längre, utan jag väljer motsatsen. Det fantastiska är att det fungerar för mig. Valet att se saker och ting tvärtom, det har gjort mitt liv ljusare. Det är inte alltid bra, då skulle jag ljuga om jag sa det, men jag fastnar inte i det som gör ont och i det bittra längre. Gråter av mig lite och sen så höjer jag huvudet och går vidare. Lite starkare och säkrare för varje dag. Tycker faktiskt om mig också lite mera nu. Så trodde jag aldrig att jag skulle känna. Jag är värd att kämpas för, jag är värd att må bra och inte vara i händerna på det destruktiva.

Jag hjärtar dig som finns i min närhet. Du vet vem du är. Du betyder mycket för mig och jag vet att du vet det.