2014-12-10 Telefon kobra

Helt tyst i luren en bra stund. Sen så hör jag en kvinnlig röst som säger “Goodbye”. Självklart så undrar jag vad i sjuttsingen detta betyder?

Lite googling lugnade ner mig något när jag på Sweclockers forum hittade följande:

Det är tydligen Windows Service Scam centre som ringer, alltså lurendrejare. Då är det en dator som ringer upp 4 stycken abonnenter och den som först svarar får prata med ”lurendrejaren” och dom andra 3 får tydligen ett ”Good bye”.

För det stämmer att jag senaste dagarna fått flera samtal om dagen där ingen säger någonting utan det bara knastrar. Jag har inte väntat så länge som jag gjorde den första gången detta inträffade och då den kvinnliga rösten hördes. Är det tyst lite för länge, då lägger jag helt sonika på.

Det är ju fan att man inte kan få vara ifred från dessa skojare!

2014-12-10 Telefon kobra

Det ringer bara på min hemtelefon, min ståtliga röda replica av en kobratelefon. På den går det ju inte att se vilket nummer som samtalen kommer ifrån. Jag vågar heller inte ringa tillbaka om det då kopplas på något svindyrt betalnummer. Så det låter jag bli.

Irriterad blir jag också över att man kanske gör någonting och då blir störd av dessa idiotsamtal där ingen säger ett knyst och skulle de då göra det så är det skojare! Samtalen blir alltfler och kanske måste man prata med dem och be dem fara dit pepparn växer för att det ska sluta?

Någon annan som har råkat ut för denna mekaniska dam som säger “Goodbye”?