Det jag märkte när jag plockade fram julsakerna var att en del saknades. Ljusstakar, det har jag i överflöd, men småpryttlar var det ganska dåligt med.

Min nyinköpta och ganska modesta adventsstake hade jag tänkt att smycka med lite egna grejor, men jag hittade ingenting, så det blev bara mossa. Den röda färgen tilltalade mig, därför så fick en följa med mig hem från turen till butiken.

Att få upp gardinerna var egentligen inget svårt. Det svåra för mig, nu efteråt, är att ryggen fick sig en “smäll” och när jag nu böjer mig i ett visst läge, gör det ont. Inte bra, men det går väl över. Det bästa är ju ändå att tiden talar för min rygg, när belastningen blir mindre för varje gram som försvinner.

2014-11-29 Julgardiner

Julgardinerna på plats. Mysighetsfaktorn stiger, det måste jag erkänna.

2014-11-29 Adventsstake

Den nya adventsstaken. Den jag hade förra året gick nämligen sönder, så att det skulle bli en ny, det var jag på det klara med. Mycket rött blir det i år och som sagt, det är endast mossa i staken detta år.

2014-11-29 Tomte ytterdörr

Denna stackare får hänga ute. Han har varit med i många år nu.

2014-11-29 Ljusspel jul

Fint ljusspel som jag fick av ex-svärmor för några år sedan. Två lägen finns, dels helljus och sen blinkande. Ganska mysig att ha tänd i mörkret.

2014-11-29 Tomte

Gammal och nött tomte. Är nog den julsak jag gillar mest. Fanns med när jag var barn i mitt hem. Ett minne och han hänger på samma plats varje år.

2014-11-29 Julstjärna röd

Om gardinerna gick relativt lätt att få upp, så var det tålamodsprövande att få ihop denna nya julstjärna. Tillslut lyckades jag hyfsat att få ihop den och dessutom få armaturen att hänga kvar. Den hänger nu i grabbens rum.

Ett överflöd på ljusstakar som sagt, och två finns nu i köket, en i mitt rum samt en i vardagsrummet. Ändå har jag två över…

Yngsta dottern har fått en röd julstjärna modell mindre, som jag tror hon hade även förra året upphängt i sitt rum. Ett handgjort hjärta hänger också vid innerdörren som ett av barnen har gjort. Den gillar jag också.

Den sjungande tomten kom också upp idag och är han bara tyst så är han helt ok att ha framme… (;-)

Julen är här.

Det är bara att försöka göra det bästa av det. Glädjas åt ljuset det ger om inte annat.