2014-10 Gamla skor

Somliga går med trasiga skor, säg vad beror det på?
Gud Fader som i himmelen bor, kanske vill ha det så?

Gud som i himmelen bor, blundar och sover sött,
vem bry sig om en par trasiga skor när man är gammal och trött…

Så inleds mästerverket med Cornelis Vreeswijk.

Att gå i trasiga skor har för mig ett sådant symboliskt värde. När skorna är gamla så kastas de, eller ställs undan några år, för att ändå kastas några år senare. Förbrukade.

Själv brukar jag gå i mina skor tills de inte håller ihop mer. När någonting släpper, då tvingas jag byta. Symboliskt även det kanske? När jag måste, då händer det någonting.

Går vi inte alla i trasiga skor? Någonting i någon del?

Gårdagen är faktiskt någonting jag inte kan skriva öppet om. Just för att det är trasiga skor hos någon annan om vi ska fortsätta på sko-temat, någon jag inte vill exponera här. Det är ungefär det jag kan säga om detta, och att det påverkade mig mycket mer än jag trodde. Vi får se hur den här dagen fortlöper.

Yngsta sonen ska visa mig en nybyggd park i byn. Sen ska vi handla inför hans skoldag i morgon. De ska kolla in utställningen Himlen är här i domkyrkan. Kul, tycker jag. Jag har själv inte haft tillfälle att se den ännu, men jag ska se den innan den stänger ner den 16 november 2014. De ska också hinna med att spela badminton på Fyrisfjädern.

Får se om mina egna trasiga skor håller för dagens aktiviteter…