På jobbet har jag börjat att rensa ur i gamla dokument. Nästa vecka ska jag byta rum och då är det ett perfekt tillfälle att göra sådant.

Det gjorde att jag fick inspiration att rensa ur lite hemma också. Började så frankt och det var roligt att gå tillbaka i gratulationer, militärtjänst, konfirmation och jag vet inte allt.

2014-09-27

Ju mer jag grävde, ju längre tillbaks i historien kom jag. Nottingham Forest, sparade bilagor om stora händelser och gamla biobiljetter. Ja, jag var en riktig hamster ett tag och sparade på alla möjliga olika sorters biljetter.

2014-09-27

Idolkort från 1975 med Lill-Babs och sen det som blev lite påfrestande var konfirmationshälsningar till min mamma när hon tog konfirmationen, diplom från hennes skoltid och en teckning som jag gjort till henne när jag var tre år!

Då blev det lite jobbigt. Det handlar inte om sorg och sådant, det har jag kommit förbi, utan mer av en längtan, att få träffas igen. Det är väl det här klassiska, att hon inte varit med rent fysiskt sedan 1981. Men jag vet ju att hon är med på annat sätt. Aftonbladet intervjuade mig om detta 2010 och sen har jag själv skrivit om det flera gånger.

Men jag har varit en riktig hamster alltså. Hittade så många biobiljetter från 1979-1985. Skrev filmens namn bakpå, mitt betyg, vilka jag såg filmen med och självklart datum. Lite förvånad blev jag när jag på en del hittade “själv”, vilket måste ha betytt att jag gick ensam.

En del saker minns jag inte. Det fanns gratulationskort och julkort från människor som jag inte kom ihåg vilka de var. Lite läskigt faktiskt. En kort från mamma kändes lite extra kan jag säga, men det var mer av tacksamhet att hon var min mamma.

Hälsningar från släktingar som jag inte hört av på många år, de bara liksom försvann. En del har gått över till Andra sidan och de hälsningarna är jag så glad för att jag har kvar. Från mina fosterföräldrar, från min mormor, farmor och även ett från farfar. Hittade också ett par julhälsningar från min mormors syster, som jag knappt träffat.

Tydligen så brevväxlade jag med en tjej också! I ett brev så avvisade hon mig, vänligt men bestämt…hehe…

Ett fint kort hittade jag också som jag inte minns att jag hade:

140927_03

Jag har alltid gillat Marilyn Monroe! Detta kort har jag nu tagit fram och satt upp i vardagsrummet bland de andra Marilynbilderna.

Tar nu sats för att ta mig ut en sväng. Måste ju köpa lite nötter till kvällen. Sen så går det åt väldigt mycket grönsaker numera… sen behöver ju min lekamen röra lite på sig.