Efter det lyckade resultatet med pannkakorna på LCHF-vis, så vågade jag mig idag på att baka bröd, även det med mandelmjöl som bas.

För mig så blev det 11 frallor och jag använde mig av följande ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 ägg
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 2 tsk bakpulver

Allt rörde jag ner i en stor bytta. Inte vispade utan rörde med en stor sked. Sen klickade jag ut dem på en plåt. De som vill kan ju lägga dem på bakplåtspapper, men sådant hoppar jag oftast över eftersom jag inte tycker att det spelar någon roll.

2014-09-20

Ugnen satte jag på 225 grader och efter 10 minuter så tog jag ut bröden.

2014-09-20

Voila! Fluffiga och fina när de är klara.

2014-09-20

Två av dem fick göra mig sällskap till lunchen idag. Med bregott, ägg och äkta majonäs så smakade de väldigt gott!

Så nu har jag 9 st kvar… två till lär rycka till middagen… Det var så gott med någonting som påminner om bröd och för mig gav det än mer mersmak att fortsätta att använda mandelmjöl till andra kreationer.

Testa om du vill ha lite annorlunda frallor. De är goda och osten ger en fin smak. Bra som komplement till de få “godkända” brödvarianterna som finns när man sysslar med LCHF. Har nu kört detta i 40 dagar och hittills känns det så bra!