Förra försöket gjorde jag för mer än fem år sedan, i april 2009. Då var jag väldigt ambitiös med en egen sida och gick in för det väldigt mycket. Kanske var det just detta som var felet, att jag liksom var så benhård just hela tiden.

2014-08-12
Dagens lunch

Det är yngsta dottern som har inspirerat mig att åter försöka mig på att äta enligt LCHF. Jag ska inte vara lika rabiat som tidigare utan ha som mål att undvika bröd, kex, potatis, pasta, pizza, pommes frites, godis, kaffebröd och allt med socker. Lightprodukter är helt förbjudet utan det ska vara så rena råvaror som möjligt.

Vissa saker kommer jag inte att ha några problem med, och grejar jag bara första veckan, så är jag säker på att kilona kommer att börja rasa…

Nu gör jag det på ett annat sätt och hoppas att det ska fungera. Jag använder mig inte ens av en våg för att kolla, utan det är midjemåttet som får berätta för mig hur det går.

Det är värt att testa i alla fall. Kroppen mår inte så bra just nu och kanske är detta ett sätt att få den på rätt köl igen. Men den här gången så blir det inga listor, inget snackande om detta eller egna sidor. Jag kör på och fokuserar inför varje måltid. Vad kan jag äta och vad kan jag inte äta. Då ska det väl gå bra?