140724_06.jpg

Trots prognoser om att det ska bli svalare så håller värmen i sig, åtminstone kring Uppsala. Just nu har vi 29 grader och igår hade vi högst i hela Mellansverige med 31 grader. Jag som trodde att det skulle bli svalare…

Vet inte om det beror på värmen, men jag sover dåligt. Sista nätterna har varit jobbigast och jag har nog vaknat en gång i timmen. Så känns det i alla fall när det är dags att stiga upp halv sju på morgonen för att göra sig i ordning för jobb. Att jag liksom har vaknat några gånger för ofta för att vara pigg och nyter!

Det mysigaste just nu är att kunna öppna både altandörren och framdörren samtidigt under morgonrutinerna. Det blir ett härligt korsdrag och då har ju temperaturen ”bara” hunnit stiga till en 19-20 grader. Det är friskt och skönt och det drar så härligt i hela kåken. Inomhus är det då 23-24 grader och skillnaden med vinddraget är väldigt härligt.

Varje morgon nu så möter jag äldsta dottern på bussen. Vi tar samma buss. Den riktiga värmen har inte hunnit att infinna sig så att resan in är ganska behaglig. Kaffemaskinen på jobbet gillar inte värmen vad det verkar eftersom den alltid gått ner sig och blivit ”to cold” när man som mest är sugen på kaffe. Den första koppen på morgonen är ju den bästa. Efter tio minuter så har det blivit ordning på torpet efter att den har fått ”cleana” till sig.

Då är det upp med koppen på arbetsrummet som gäller. Den webbplats jag håller på att bygga är nästan klar. När det är roligt, då går det undan. Nu söker jag dokument och sådant för att fylla platsen. Visitation i Uppsala stift ska ju vara klar innan ”säsongen” drar igång igen och med det kommer jag att lyckas. Klar blir ju aldrig en webbplats, men grunden och fundamentet ska vara färdigt.

Idag tror jag att temperaturen inomhus har fått sig ett spratt dessutom. Vi har 26 grader och dessutom är det ganska klibbigt. Vid receptionen så var det ett par grader till. Ingen rolig arbetsmiljö. Vi får se om det är fixat till i morgon. Det är en extern firma som ska ha koll på detta, men de kanske är på semester?

Det börjar kanske låta som att jag klagar på den värme som inte vill släppa taget. Ingalunda är det på det viset. Det är bara synd att man inte ibland kan få gå undan och svalka sig lite för stunden. Det gillar jag, men att det ska försvinna helt och bli kallt ute nu, nej nej…

26, 26, 25, 27 samt 27 säger väderappen om de närmaste dagarna. Det är bara att tacka och ta emot. Några dagar till med höga sommartemperaturer.