Det är faktiskt så att ibland så får jag hjälp från det mest oväntade håll till att triggas igång och göra det där som kanske ibland bara känns jobbigt. Från människor som själva inte har en aning om att deras sätt får mig att vilja vara precis tvärtom.

Kanske är det så det fungerar för många, här på jorden? Man får och man hjälper många gånger genom att bara vara sig själv? Man vet liksom inte ens att beteendet hos en själv får helt andra konsekvenser än vad man tror. Vi påverkar i alla fall varandra som ett stort spindelnät och ibland vet vi om det och ibland inte. Det är min övertygelse och jag tycker mig ständigt få bevis för detta.

För mig gjorde i alla fall en sådan här upplevelse att jag idag fick fart under fötterna. Körde slingan både gående och springandes. Varvade den så att säga. La upp mål att den sträckan ska jag bara springa oavsett om kroppen skriker att stanna. Vilja och jävlaranamma kommer jag långt med.

Den stora belöningen är dock efteråt. När jag har kommit hem och har klarat av ytterligare ett pass. Det stärker mig och bygger även upp mitt självförtroende att jag faktiskt klarar av detta. Det får ta den tid det tar och allt behöver inte vara perfekt. Bara jag tar mig ut så att säga och kämpar. Tänker på framtiden och att jag bygger någonting för att få vara kvar några år till i detta liv och på denna jord.

2014-07-20

Att ställa sig i duschen när den värsta pulsen har gått ner, det är ju också himmelskt. Om det nu inte vore för dessa pumptvålar! Jag avskyr pumptvålar! De klibbar och försvinner in i hålor i kroppen som man knappt trodde man hade. Man måste också ta så mycket för att det ska bli bra. Nej, pumptvålar är av ondo och varför jag har dem beror inte på mig om jag säger som så… Normalt sätt så kör jag på vanlig hederlig underbar tvål, men den är så liten nu så att jag tvingades använda denna djävulska pumptvål. Stora problem har jag, jag vet…

2014-07-20

Men jag mår bra trots pumptvålens härjningar över min trötta kropp. Faktum är att stunden efter ett träningspass och när man är nyduschad, det är en härlig känsla. Det är den jag tänker på när jag tvekar och inte riktigt orkar…

Idag skifte i umgängesfabriken. Andra dagar och tider än det vanliga, beroende på årstid och semester. Men jag jobbar ju nu, så saknaden blir inte så jobbig den här gången och förhoppningsvis så kommer äldsta dottern i morgon och bor några dagar med sin ensamma pappa. Det ser jag framemot.