För fem år sedan så dog Michael Jackson av en överdos. Han var beroende av smärtstillande tabletter under stora delar av sitt liv, och idag säger många att det var konstigt att han levde så länge som han ändå gjorde.

Obduktionen av Jacksons kropp visade på en cocktail av antidepressiva medel samt en stor dos propofol. Propofol som normalt sätt används vid operationer för att söva människor.

För fem år sedan så dog Michael Jackson

Hela hans liv har dissekerats sedan han dog den 25 juni 2009 och många har skrivit biografier om hans liv. Hur hemskt det än kan låta, men efter sin död så har han dragit in mer pengar än när han levde och idag är hans dödsbo en plushistoria med över 4 miljarder i kassakistan. När han levde så hade han skulder på över en halv miljard kronor.

Det är sorgligt det hela. När jag tänker tillbaka på Michael Jackson så är det mest den sista filmen This is it som finns i mitt minne, den där när han repeterar för sin comeback och bara veckor senare dör, helt slut i kroppen av alla tabletter. Han blixtrade ibland till och var helt magisk för att i andra scener verka längta bort till någonting helt annat.

Fem år går väldigt fort. Det ger perspektiv men samtidigt så funderar jag på vart åren tar vägen och vad meningen med allt är. Tänker också en sådan här dag på hans barn och hur tufft de har haft det under åren.

Hans skivbolag fortsätter att släppa nya plattor med honom. Två har kommit efter hans död och ytterligare åtta planeras. I den aspekten så lever The King of Pop fortfarande men frågan är om kvalitén på låtarna håller för så många plattor till?

Relaterat
Till minne av Michael Jackson
Ett år sedan Jackson dog

Michael Jackson på Facebook

Dagens Nyheter Vad vet du om Michael Jackson?
VLTPopkungen ger henne tröst