Öppnar min altandörr. Hör fåglarna kvittra ordentligt för första gången i år. Dörren kan stå öppen en stund. Äntligen! Program på TV:n från Detroit. En miljonär ska hjälpa människor som inte har det så gott i livet. Förlamad själv och har inga planer för dagen. Som vanligt.

Får nästan panik numera över det faktumet att jag känner denna förlamning. Det är som om jag slagit i botten och liksom fastnat där. Jag måste ju vara uppriktig och ärlig. Det är inte så att jag har givit upp, men jag känner mig väldigt sårbar och liten sedan ett tag tillbaka. Svårt med motivationen och då speciellt när jag är ensam, utan någon att bry mig om så är det än värre. Jag känner mig fast och det är på väg att utlösa panik inom mig.

Ilska och till och med hat finns ibland i mitt hjärta. Känslor jag inte alls är stolt över att jag har. Svart hjärta känns det som och då vill jag bara dra mig undan. Imploderar som vanligt och slår på mig själv.

Mörkt hjärta i perioder, men med många tårar. Så hjärtat är kanske inte helt kolsvart, utan mer grått. För empati har jag väldigt mycket av, tårarna är inte bara för mig själv och över min egen situation. Det må Han däruppe veta att Egot inte styr allt över mig.

Ukraina, Syrien och många andra ställen påverkar även mig och jag tänker ofta på hur hemskt många människor måste ha det, fast jag sällan skriver om det här. Utvecklingen i Ryssland gör mig både orolig och rädd.

I många afrikanska länder så skräms jag av den stigande intoleransen och på det sätt som de behandlar sina minoriteter. Sverige är i dessa perspektiv ett oerhört tolerant och öppet samhälle, även mot dem som har en intolerant agenda. Det gör mig orolig hur de vinner mark på bekostnad av naiviteten hos de styrande, men epiteten om högerextrem och rasist gör sig påminda från dem som alltid tar den enkla vägen i en diskussion när jag försöker påtala detta. Det tystar mig oftast och många drar hela mitt intellekt över en kam som jag själv inte alls känner igen.

Det gör mig väldigt nedstämd och frustrerad.

Jag måste gå ut en stund. Få luft. Se himlen och grönskan som är på gång. För att andas helt enkelt. Inbillar mig att jag har åtminstone har ett färgat hjärta som aldrig kommer att sluta och försöka.