Bloggdöden nafsar mig i hasorna

Följer allt färre bloggar. Tappar intresset, många slutar och det liksom tilltalar mig inte längre hos de som ändå gnetar på. Ser ju också att allt färre läser min egen blogg. Bloggdöden är en realitet och kanske är det så att dess tid snart är över?

Visst, det kommer alltid att finnas människor som bloggar, om inte annat för sin egen skull. Men som ett ställe att synas och att höras i sociala medier så är det nog andra kanaler som alltmer tar över. Där det går snabbare och där den lite djupare analysen saknas. En ganska tråkig utveckling.

Twitter

Men jag kan ju bara gå till mig själv när det handlar om att följa bloggar. Det är liksom inte lika intressant längre eller hur jag ska uttrycka det. Det jag behöver och där jag idag får min information och till viss del har ett interaktivt umgänge, det är ju på Twitter. Den kanalen är mitt absoluta favorittillhåll och har så varit under lång tid nu. Jag väljer själv vilka jag ska följa och får då ett flöde som är intressant och spännande för mig.

På Twitter är jag varje dag och jag kollar mitt flöde kontinuerligt.

Instagram

Instagram har seglat upp som nummer två för mig. Ett konto jag skaffade väldigt sent eftersom jag först tyckte det var överflödigt och att jag inte behövde det. Så tycker jag inte idag, drygt ett år senare.

Men jag är inte så aktiv utan lägger ut någon bild då och då, men de jag följer, de gillar jag väldigt mycket och sen gör det ju inte ont att Madonna är väldigt aktiv där. Det är roligt tycker jag. Instagram är för mig viktigare idag än vad Facebook är och så var det inte alls för bara ett år sedan.

Facebook har jag bara i arbetet idag. De som har en relation till mig i jobbet, de har jag som vänner, inga andra (förutom familjen förstås) följer jag. Det blev liksom för yvigt och för mycket att kolla av. Nästan lite maniskt och därför så skalade jag bort den kanalen ur mitt cyberliv.

Google + har aldrig varit en del av det livet för mig. En för rörig och märklig kanal som jag aldrig har gillat. Det är liksom för mycket och jag blir bara yr när jag ens försöker att ordna upp mina relationer där. Då låter jag det hellre vara…

Min blogg blir alltmer som en digital dagbok där jag skriver enbart utifrån dagsform och väldigt interna saker som inte kan intressera någon annan. Skrivlusten går i perioder och så får det vara, men visst märker även jag av bloggdöden här på min egna blogg. Bloggdöden nafsar mig i hasorna, helt klart. Känner allt oftare för att lägga ner och kanske bara ha en statisk hemsida där de kanaler jag är aktiv på länkas för den som är intresserad.

Så för att mota min egen bloggdöd i grind, så önskar jag få tips på bra bloggar därute. Har du något tips till mig? Jag är intresserad av personliga bloggar där man inte väjer för hur det är. Tips någon?

12 svar till “Bloggdöden nafsar mig i hasorna”

 1. Nu har jag kollat lite och måste säga att du verkar ha ett stort intresse för bilar. Mina bilkunskaper är lika med noll och jag har inte ens någon bil längre. (;-)

 2. Det går ju in perioder det mesta. Jag är en sådan som gillar vardagar och rutiner.
  Tack, nu ska jag kika runt lite hos dig.

 3. Det jag glömde skriva i går är att när andan faller på har jag tänkt att åter leta upp lite mera intressant inom motorhobbyn, lite mera som när jag hade bloggen på topp. Jag räknar med att det kommer att gå lite i perioder där jag har tid och lust att engagera mig. Men vardagslivet är ju också ofta intressant. Tack förresten till välkomnandet till din blogg. Du är välkommen till min blogg också.

 4. Hej Kjell och välkommen till min blogg!
  Tyvärr så lämnade du ingen bloggadress efter dig så jag kan gå in och kika på din sida.

  Det blir ju lätt så att man bloggar vidare i gamla hjuspår. Jag känner ju det själv och ibland så kör jag helt fast i mitt bloggande.

  Roligt med ett avtryck i alla fall, men hör gärna av dig igen med adress till din blogg så man får titta lite.

 5. Hej. Jag hittade den här sidan via bloggen, Tankar tar vägen 2. Jag bloggar och kör Facebook. Ingen av de andra medierna, förutom inom familj och arbete då jag SMS och MMS,ar, men det är ju inte för allmän åskådning.

  Det blir så att ju mer allternativ man har ju mindre på varje allternativ, det är samma inom t ex spelbranschen. Kommer det nya spel att satsa på spelas det lite till men marginellt, i stället spelas det mindre på annat.

  Jag bloggar mest för min egen del men det är kul om andra läser det jag skriver också. Jag skriver inte så ofta om tunga saker utan bloggen handlar mest om mitt motorintresse, ofta motorintresse ur ett historiskt perspektiv.

  Under lång tid nu har min blogg blivit lite tråkig med mest bara småsaker som hänt med bilarna i familjen och lite annat, men i perioder har jag letat upp lite häftiga grejer och satt min prägel med vad jag tycker, på det hela.

  Jag hade ett tag en sidokolumn med en massa länkar i bokstavsordning efter att de var ordnade i kategorier, på inlägg och filmer på gamla fordon och dylikt. När jag ändrade utseendet på bloggen förvann kolumnen, en del av känslan gick bet, jag hade lagt ner mycket tid på det, och kolumnen fick jag inte tillbaka.

  Men jag ska inte klaga, vid ett tillfälle när utseendet ändrades på bloggen fick jag faktiskt tillbaka min kolumn, men det var vid förra ändringen och då var de andra som hade hand om bloggsidorna där jag bloggar.

  Men hur som helst är det skönt att ha någonstans att skriva av sig. Jag skriver inte bara om motorer och dylikt heller i min blogg, Motorama.

 6. Jag väljer att inte sprida nåt vidare som kommer från en person som representerar ett parti som inte tolererar just öppenhet. Men vi gör var och en som vi vill. Jag brukar sällan RT:a tweets från politiker överhuvudtaget.

  Mysigt! Nu ska jag åka och hämta en som jag kanske kan dela en påse nötter med i mörkret! Eller lite prästostbågar! 🙂

 7. Tofflan: Instagram är en liten värld för mig fortfarande. Men jag trivs där.

  På Twitter så RT:ar och följer jag människor som intresserar mig och det betyder ju inte att man delar deras politiska uppfattning. För mig är det inte hugget i sten från vilket parti en åsikt kommer. Håller jag med om någonting så RT:ar jag. Så fungerar jag. Den öppenheten har jag och det är rätt för mig. Tycker illa om den klappjakt som pågår på demokratiskt valda partier.

  Ja, vi släcker halv nio och spelar ”Den försvunna diamanten” med ett gäng ljus runtomkring oss. Det ska bli så mysigt.

 8. Äh, jag skriver och skriver och den som läser, den läser. Visst är det kul om andra läser, men jag skriver till stor del för mig själv. Instagram har jag varit lite sugen på ett tag, så jag kanske skaffar ett konto.
  Mer Twitteraktiv har jag blivit, men jag tycker precis som du att analys av saker och ting saknas. Och det är svårt att veta vem som är vem. Visste du till exempel att du RT:ade en SD-ledamot idag? Jag hajade till. Rejält. Men det är ju förstås helt upp till dig.
  Ha en go lördag! Släcker ni halv nio eller???

 9. fruhatt: Du är en av få som jag ”kollar till” och ser hur det är med i bloggvärlden. Trevlig helg!

 10. Det är samma lika här , Orkar inte blogga och läser inte så många längre . Jag tror att fölk har fullt med att lägga ut bilder mm på sig själva mm så de hinner inte med.
  Jag är varken twittrare eller instagrammare . Gillar att vara lite privat . Eremit är mitt ny anamn .
  Trevlig helg !

Kommentarsfunktionen är stängd.