Följer allt färre bloggar. Tappar intresset, många slutar och det liksom tilltalar mig inte längre hos de som ändå gnetar på. Ser ju också att allt färre läser min egen blogg. Bloggdöden är en realitet och kanske är det så att dess tid snart är över?

Visst, det kommer alltid att finnas människor som bloggar, om inte annat för sin egen skull. Men som ett ställe att synas och att höras i sociala medier så är det nog andra kanaler som alltmer tar över. Där det går snabbare och där den lite djupare analysen saknas. En ganska tråkig utveckling.

Twitter

Men jag kan ju bara gå till mig själv när det handlar om att följa bloggar. Det är liksom inte lika intressant längre eller hur jag ska uttrycka det. Det jag behöver och där jag idag får min information och till viss del har ett interaktivt umgänge, det är ju på Twitter. Den kanalen är mitt absoluta favorittillhåll och har så varit under lång tid nu. Jag väljer själv vilka jag ska följa och får då ett flöde som är intressant och spännande för mig.

På Twitter är jag varje dag och jag kollar mitt flöde kontinuerligt.

Instagram

Instagram har seglat upp som nummer två för mig. Ett konto jag skaffade väldigt sent eftersom jag först tyckte det var överflödigt och att jag inte behövde det. Så tycker jag inte idag, drygt ett år senare.

Men jag är inte så aktiv utan lägger ut någon bild då och då, men de jag följer, de gillar jag väldigt mycket och sen gör det ju inte ont att Madonna är väldigt aktiv där. Det är roligt tycker jag. Instagram är för mig viktigare idag än vad Facebook är och så var det inte alls för bara ett år sedan.

Facebook har jag bara i arbetet idag. De som har en relation till mig i jobbet, de har jag som vänner, inga andra (förutom familjen förstås) följer jag. Det blev liksom för yvigt och för mycket att kolla av. Nästan lite maniskt och därför så skalade jag bort den kanalen ur mitt cyberliv.

Google + har aldrig varit en del av det livet för mig. En för rörig och märklig kanal som jag aldrig har gillat. Det är liksom för mycket och jag blir bara yr när jag ens försöker att ordna upp mina relationer där. Då låter jag det hellre vara…

Min blogg blir alltmer som en digital dagbok där jag skriver enbart utifrån dagsform och väldigt interna saker som inte kan intressera någon annan. Skrivlusten går i perioder och så får det vara, men visst märker även jag av bloggdöden här på min egna blogg. Bloggdöden nafsar mig i hasorna, helt klart. Känner allt oftare för att lägga ner och kanske bara ha en statisk hemsida där de kanaler jag är aktiv på länkas för den som är intresserad.

Så för att mota min egen bloggdöd i grind, så önskar jag få tips på bra bloggar därute. Har du något tips till mig? Jag är intresserad av personliga bloggar där man inte väjer för hur det är. Tips någon?