Hade ju tänkt att blogga om min händelserika *host* dag, men fastnade faktiskt framför programmet Om Fittstim – min kamp med Belinda Olsson som handlade om feminismen idag och hennes bild av det hela och sen efterföljande debatt.

Blev faktiskt överraskad över hennes mod att ändå försöka problematisera feminismen och hur det faktiskt ser ut idag.

Bara det att hon fått utså mycket skit redan från de som kallar sig för feminister och vet vad det innebär, det tycker jag visar att hon är helt rätt ute! Kolla gärna taggen #fittstim på Twitter så förstår du vad jag menar.

En del skriver att hon fördummar och befäster fördomar. Det är de som tror sig veta vad feminism är och vill sätta agendan som måste ha så svårt för mångfald i tolkningarna av begreppet som detta första avsnitt faktiskt försökte sig på.

Men att då se ett par kvinnor i debatten efter programmet ifrågasätta just detta och att dagens feminism är för långt ifrån deras verklighet, det var riktigt uppfriskande, men föga förvånande. Men av sådant verkar de inte vilja ta lärdom, i alla fall inte av det jag läst i sociala medier.

Sen är det ju så att en vit snart medelålders halvfet man, visserligen hbt, men ändå, inte ha rätt att öppna käften enligt en del rabiata så kallade feminister. Jo, det finns även sådana kämpar därute!

Belinda kommer att få löpa gatlopp hos vissa feministtolkare, var så säkra… man ifrågasätter inte så kallade heliga kor på det här viset ostraffat.

För mig var det intressant och det har jag inte sagt om feminism på många år. Modig är hon i alla fall och jag hänger med även i nästa avsnitt.

Det jag hade tänkt att blogga om var ju som sagt min egen vardag. Fotade några häftiga bilder som jag här bjuder på.

2014-01-16
2014-01-16

Fräscha blommor på jobbet idag.

2014-01-16
2014-01-16
2014-01-16

Fantastiska fruktfat på jobbet. Tyvärr inte till oss som jobbar där, utan till konferensvåningarna. Men de var härliga att titta på.

2014-01-16

Väntade på bussen och fick med en ambulans med blåljus. Upphetsande värre…

En bra dag. Mycket gjort. Vackert så.