Alice Babs i mars 2013. Skärmdump från dokumentären "Alice Babs förlorade heder"

Vilken tråkig historia detta har blivit, detta kring hur Alice Babs har behandlats och hur det idag ser ut, åtminstone för de som inte längre får träffa henne. Bryr sig någon om Alice Babs vilja?

Att lyssna på Thomas Bodström och hans i mitt tycke delvis hätska utfall mot en del av hennes vänner tycker jag blir lite märkligt eftersom just huvudpersonen själv tidigare har uttryckt helt andra åsikter om just dessa vänner.

Alice Babs ville ju själv att journalisten Anna-Lena Lodenius skulle ta upp hur hon behandlades av sina barn och då främst Titti Sjöblom. Nu är liksom hennes vilja totalt borta och hon är i händerna på den maktfullkomliga och självgoda förvaltaren och denna dokumentär som SVT sände i december 2013 har liksom bara fel i allt enligt Bodström. Bodström var raljant och på gränsen till manisk när han gick till attack mot Lodenius i SVT.

Får för mig att det ligger hundar begravda i detta och när Bodströms enda argument handlar om pengar och ekonomi och hur dement Alice Babs har varit tidigare och är så känns det som om någonting krockar och utlämnas i de faktiska orsakerna till dagens tragiska situation för Alice Babs.

Varför och det är just detta jag inte begriper hur mycket jag än försöker förstå barnens handlande, varför får hon inte träffa sina vänner? De som hon känt så länge och en så pass länge som i 60 år (Ragnvi Gylder)?

Hon är ju dessutom tvångsförvaltad nu genom barnens agerande så några pengar som Bodström med emfas säger att de försöker roffa åt sig, det går ju inte längre. Ändå så isoleras hon från de vänner hon själv vill träffa. Just den biten begriper jag inte.

Det är så tråkigt att hennes sista år ska märkas av detta. Det hade så lätt kunna undvikas och bli på ett helt annat sätt tror jag. Visst kan jag förstå att hon är gammal och dement och behöver lugn och ro, men att klippa allt och vara så kategorisk i agerandet gentemot de som nu inte får träffa henne och inte ens vet vart hon befinner sig? Någonting är mycket märkligt i detta som sagt. Anser jag då.

Kommer någon av vännerna som nu inte får träffa henne att kunna fira henne då hon fyller 90 år den 26 januari?

Relaterat
Alice Babs förlorade heder – dokumentär SVT

Storgräl om Alice Babs-dokumentär – SVT
”SVT ljög om Alice Babs” – Aftonbladet
Bodström: “Har skämt ut hela SVT” – Expressen

Alice Babs vänner slår tillbaka mot Bodström – Expressen
Debatt om Alice Babs med Bodström i SVT – Anna-Lena Lodenius
Alice Babs igen! – Squareeye
Alice Babs: “Vad är en bal på slottet?” – David Nessle

Tidigare i samma ämne
Alice Babs