Marängcup

Idag blir det nyårstradition i huset gällande den fasta födan. Hasselbackspotatis med lax är en obruten tradition de år barnen är hos mig. När det gäller efterrätten vågar jag mig på nya saker och i år blir det marängcup som vi alla tycker är så gott.

I år skippar vi raketerna, men vi kommer nog att gå ut på fältet för att titta på när andra skjuter upp en massa pengar i luften. (;-)

Det blir också en liten nyårskrönika för detta fina år:

2013 har nog varit det bästa året för mig sedan… …ja, jag vet faktiskt inte… sen barnen föddes!? Räknar man dessutom enbart från augusti till dags dato så har året varit det klart bäst för mig på det andliga planet. Min egen personliga utveckling har genom livsavgörande beslut fått mig att gå framåt i livet. Det fanns inget val helt enkelt för mig vid en tidpunkt där i början av augusti.

För då insåg jag att alkoholen gjorde mig till en sämre människa. Den var inte den där extra kryddan som jag så envist trodde i så många år. Den gjorde mig illa, men jag ville inte se. Idag ser jag och jag måste säga att det var för mig det bästa beslut jag någonsin har tagit när det gäller mitt eget liv. Men det tog verkligen sin tid innan även jag i djupet förstod hur mycket illa jag och människor omkring mig farit just på grund av alkoholen.

Jag var liksom aldrig Jerry till 100%. Gav aldrig allt och drog mig undan. Gjorde mig medvetet liten för att slippa ta ansvar. Skyllde ifrån mig på allt annat förutom mig själv, källan till det som var problemet.

I och med detta uppvaknande vaknade så mycket annat i mig. Saker som aldrig hade hänt om jag valt en annan väg. Det är jag helt övertygad om.

Gott Nytt 2014!
En sak i taget. Sanningen gör oss fria. Bemöt människor såsom du själv vill bli bemött.

Barnen är givetvis alltid en kraft för mig. De är mina livslärare helt enkelt. Där har det i perioder under året och då speciellt i början varit tungt när det handlar om vissa saker. Som pappa påverkas man givetvis och i sådant måste jag må så bra det bara går för att själv inte gå under. I det orkar jag nu vara mer närvarande och därigenom hoppas jag ju att saker och ting blir positivare.

A och Tofflan är viktiga på ett sätt som en del kanske inte alls begriper, men så är det. Jag bryr mig om dem och hur det går för dem. De bryr sig om mig och det känner jag. Ibland så tar livet sådana vändningar som är nödvändiga och kan man se det utan att för den skull blanda in sitt jordiska ego, då har man utvecklats och förstår varför vissa saker sker, och att allt inte bara handlar om en själv.

Att jag har fått kontakt med min syster igen känns bra. Riktigt bra. När vi träffas nu känner jag en förändring. En positiv sådan och för mig är det så viktigt att ha bra kontakt med henne. Det känner jag.

Vänner kom, vänner försvann under året och så ska det väl vara. Ingenting är för evigt. Mer finns väl inte att säga om detta egentligen. Det som sker, det sker och det är inte alltid jag som är orsaken till att saker och ting händer eller inte händer. Det är en viktig lärdom för mig. Man är alltid två så att säga i en vänskap. Saker och ting faller på plats ibland bara av sig självt.

Så här skrev jag bland annat för exakt ett år sedan:
Årets sista dag. Ett 2012 som bara rusat iväg. Fast för mig har 2012 varit bättre än 2011. Även om jag haft mina dippar och så måste jag nog ändå se året som en förbättring i det stora hela.

När jag sammanfattar 2013 så är det vissa saker som varit betydelsefulla för mig:
Mormors ord i november, den förbättrade relationen med syrran samt besöken på Dramaten och stiftsgården i Undersvik har byggt upp mig på ett positivt sätt under året.

Beslutet i början på augusti och mötet i slutet på november har för mig varit livsavgörande. Det kan och vågar jag se och säga idag. Att få träffa min mormor Britta igen efter så många år efter det att hon lämnat jordelivet, det var för mig en sådan bekräftelse på att jag nu går rätt väg att jag saknar ord för det. Hon förutsade också en sak som gör att min tro på att hon faktiskt vandrar bredvid mig och stödjer mig när jag har det tufft är en realitet och inte bara ett fantasifoster uppe i min hjärna.

Fast egentligen är det oväsentligt om det är min egen fantasi eller inte, för det hjälper mig ju att bli en bättre människa och att våga öppna upp för sådant som för mig gör livet bättre. Mormor är med mig på livsvandringen och bara den vetskapen är fantastisk för mig att veta.

När jag tänker tillbaka på 2013 blir jag glad. Ett år som varit bra för mig. Jag ser ljuset allt oftare och för det är jag så tacksam. Ljuset har sannerligen inte varit min följeslagare under några längre perioder de sista åren, så nu när det finns där så vilar jag i det och kan själv hitta energi och kraft. Det är en stor skillnad mot förut, när jag ibland var en energitjuv och tog kraft ifrån andra. Nu är det tvärtom många gånger och det är jag så tacksam över.

En sak i taget. Sanningen gör oss fria. Bemöt människor såsom du själv vill bli bemött.

GOTT NYTT 2014 vill jag önska alla mina läsare!!