Trots årets mörkaste dag och regn i flera timmar så är det bra med mig. Även idag. Vågar nästan tro på en mer permanent vändning nu i mitt liv. Har läst tillbaka lite hur det var med mig för ett år sedan, och det är ju som att läsa om en annan person. (;-)

Jag säger inte att allt är frid och fröjd, för så är det inte. Men det jobbiga och de tankar som länge plågat mig, de fäster inte fast numera. De finns kvar, men jag kan släppa dem mycket snabbare nu och fokusera på det som är bra och positivt i mitt liv. De tankarna håller jag kvar och månar om. Viljan är stark och det ger resultat att aktivt tänka på ett annat sätt. Det tar tid men det ger resultat.

Geisha av Birgitta

En uppskattad gåva fick jag av en medarbetare på jobbet som har gått i pension. Oväntat, men väldigt glad blev jag för de ord hon gav mig.

Positiva händelser som jag verkligen till mig numera och sparar i mitt hjärta. Förr så tyckte jag inte att jag var värd sådana här saker och var väldigt snabb att vifta bort allt positivt om mig. Däremot det negativa, det ältade jag i år och jag kunde slå på mig själv länge och bara avsky den jag var. Kunde fastna på detaljer av vad folk sa till mig och då fick jag ju en bekräftelse på att jag inte var värd så mycket.

Idag så struntar jag faktiskt i sådant och försöker få igång förnuft och hjärna vid sådana situationer. Det lyckas alltmer och sådant gör ju också att min egen självbild blir positivare och att jag mår allt bättre. Medvetna tankar, ett mod att släppa in ljuset som finns där och sen det som jag aldrig klarat av tidigare, att själv säga att jag är bra, jag duger och jag gör så gott jag kan. Till mig själv.

Att det är den mörkaste dagen bekommer mig inte ett dugg. För nu vänder det ju…