Nu orkar jag berätta om natten själv på stiftsgården i Undersvik, den fantastiska dagen på bryggan nere vid Orsjön samt en resa som jag sent ska glömma när jag skulle hem igen på fredagseftermiddagen.

Vi tar det i tur och ordning eftersom jag är en man av ordning.. *host*

En fin bild på gården. Speglar mycket mitt eget tänk just nu. Underbarar en massa saker helt enkelt eftersom jag är så trött på motsatsen. Jag VÄLJER att se det underbara i livet. Misslyckas ibland, men lyckas alltmer. Tycker det var en söt liten skylt som får åtminstone mig att haja till lite. Underbara Livet!

Att sova helt själv på en sådan stor anläggning var ju lite “speciellt” om jag säger det som så. Det var inte så att jag var rädd eller orolig utan mer känslan som fanns där, den var.. ja speciell eller hur jag ska säga det. För mig var det också ett steg i att våga saker. Jag visste mycket väl att jag skulle bli ensam på natten, men ändå så kände jag ingen tvekan.

Många ställen har ju sina historier om andar, väsen och spöken… mer varken vill eller kan jag säga om just detta eftersom jag inte vet hur mycket som kommer inifrån mig eller vad som är vad. Men rädd var jag inte, utan jag kände mig välkommen och omfamnad. Även på natten… (;-)

Drog en liten panoramabild när jag stod på huvudbyggnadens balkong, tidigt på fredagsmorgonen.

Är ju svag för soluppgångar så här kommer en bild till från samma tillfälle.

131026_04

Jag vet, ännu mer sol, men det var så härligt väder att jag bara inte kunde låta bli.

Stiftsgården i Undersvik 25 oktober 2013
[Film]

På lunchen så tog jag mig en promenad. NI ser ju själva vilka vyer de har kring stiftsgården! Sen gjorde ju vädret sitt till och förstärkte det positiva. Så blå himmel!

131026_06

När jag strosar på där i goda ro, så dyker denna skylt upp! Tyska korvar!? Nog blev jag sugen allt… hahaha!
Men om vi ska vara en gnutta seriösa så finns Tyska korvar på Facebook, var annars?. Där kan man läsa vidare om korvarna: Korven tillverkas på beställning i Tyskland, den skickas vakuumförpackad och lufttorkar i Undersvik tills den är fast som en salami ska vara. Tillverkningen sker på en gård i Althüttendorf, 5 mil nordöstlig om Berlin.

Mumsigt!

Orsjön

Var ju bara tvungen att gå ner till bryggan vid Orsjön, Ljusnan.

131025

Visste man inte bättre så kunde man ju tro att det var mitt i sommaren!

131026_09
[Film]

Försökte köra en panoramabild över hela bryggan…

131025

Just den här stunden på bryggan betydde mycket för mig. Det var sagolikt på ett sätt, kan låta överordat, men just i den stunden så förstod jag vad jag gjorde här på jorden. De stunderna är inte många kan jag säga och att bara få den insikten ytterligare en gång, det stärkte mig väldigt mycket. Allt var liksom så perfekt på något vis. Just då och där. Hoppas givetvis att få vara med om något liknande igen, men blir det inte så, så kommer jag att minnas just detta för livet.

Då var jag uppfylld av kraft och mådde väldigt bra och det kanske jag behövde för den resa som väntade. Pendeln svänger väldigt snabbt… (;-)

131026_11

Nu efteråt så var det väl inte så farligt, men då, när jag var inne i det så var jag bara så trött på SJ, trött på den dåliga planeringen och trött på att vara orolig för när jag skulle komma hem. SJ är ju ett stort företag och borde de inte ha personal som är redo på situationer när tåg ställs in och ersättningsbussar kommer istället? Nej, ingen information och en chaufför som ingenting vet när det helt plötsligt var totalstopp i Kilafors med tåget.

När vi kom fram i Gävle så var det ingen som tog hand om oss utan det vara bara att försöka själv. Jag menar, hur svårt kan det för detta stora företag som nu funnits i många år att utbilda servicepersonal som enbart jobbar med information och sådana här saker? Det skulle betyda så mycket tror jag, ur PR-synpunkt och hur människor skulle se på SJ.

Men inte då, monopol skapar icke-service, helt klart! Nu har ju SJ inte fullt monopol på allt, men tillräckligt mycket för att slippa bry sig om människor som blir fullastade i bussar och sen missar sina anslutningståg?! Så kändes det i alla fall.

Jag hoppade på ett UL-tåg i Gävle eftersom det var det enda som skulle gå mot Uppsala inom lång tid. Men då åkte jag ju på en ny biljett… (;-( men jag orkade helt enkelt inte tänka på den saken och sen ville jag inte stå och vänta ytterligare…

Så fredagen var verkligen en kontrasternas dag för mig. Verkligen känna på alla plan. Bra träning för tålamodet på eftermiddagen och sen på kvällen så kom yngsta dottern på besök. Det var roligt att få prata med henne om mina vedermödor och sen pratade hon om sina.

I morgon så blir det Stockholm och Dramaten igen.. så spännande!