2013-10-24

Ute och far igen i tjänsten. Uppåt Hälsingland. Tågresan gick fint även om en viss leda kan förekomma när folk surrar i sina mobiler konstant. Har alltmer problem med rökare också märker jag…

Två nya enheter ska fixas från grunden på arbetsplatsen som ligger så fint vid Ljusnan. Sen hoppas jag att hinna med lite annat när jag ändå är på plats, det som jag på grund av kurs inte hann med i förra svängen när jag var uppåt Hälsingland.

Uppdatera datorer tar tid. Det tar en väldig tid. Flera hundra uppdateringar om man slår samman allting med flera omstarter emellan. Det är bedrövligt egentligen att det ska vara på det viset och det är märkligt att det inte går att slå ihop det till en servicepack eller något liknande, Microsoft?!!

2013-10-24

Sen är det ju så mycket jox och sådant som är förinstallerat på datorn. 90% ska inte vara kvar, så det tar ju också sin lilla stund att avinstallera sådant vi inte använder.

En dator blev jag klar med strax efter klockan 19:00 ikväll och den andra håller jag fortfarande på med när detta skrivs. Jo, jag körde dem parallellt men fastnade tillslut vid den första för konfiguration och en massa sådant. Men jag ska inte klaga, för att vara på stiftsgården i Undersvik helt ensam är en härlig känsla. Faktiskt. Än så länge i alla fall. (;-)

2013-10-24
En del av matsalen.

För mig är det bra träning på fler än ett plan kan jag säga. Det känns bra.

Mitt mål är att bli klar med dessa två datorer innan kvällen är slut. Får se om jag hinner med det innan jag blir alltför trött i mössan och hjärnan packar ihop för natten. Då smyger jag mig ner till källaren och det rum jag fått mig tilldelat.