En del av bokhyllan
Del av bokhyllan som jag nu är nöjd med.

Tog för mig ett stort projekt i helgen. Att gå igenom alla mina böcker. Nu har jag ju inte så där fasligt många, men tillräckligt för att de skapar oordning och ligger både här och där i vardagsrummet. Det har nu blivit så pass att de ligger på varandra och knappt får plats i bokhyllan. Dammigt har det blivit också, så nu är det dags att göra något.

Har börjat att plocka och titta. Minns tillbaka och ser att jag har några riktiga guldkorn. De böcker jag är extra glad för att jag har är:

 
Signerad vid juletid 1992.

Monica Zetterlund skrev ju 1992 en egen biografi med namnet Hågkomster ur ett dåligt minne och det är en bok jag tycker mycket om. Vid jul samma år så var hon i stan för att signera sin nya bok och då passade jag på att köpa mig ett eget ex och samtidigt få den signerad. Hon var ödmjuk och frågade mig vad hon skulle skriva i boken.

Min pappa fixade ett par signerade böcker av Astrid Lindgren när vi var barn. Jag minns att de talades vid i telefon några gånger och hon var väldigt tålmodig med min pappa. Men böckerna hon skickade har jag kvar och de är idag värdefulla för mig.

131012_astridl02131012_astridl03

Astrid Lindgren 1907-2002 är en av våra mest lästa författare genom alla tider.

När jag var yngre så sökte jag en del. Min bibel, eller vad man ska kalla det, blev en liten tunn bok, ja ett häfte på 101 sidor som heter Så har jag hört av Axel Fredenholm. Den är från 1983 och har tryckts om i flera upplagor.

Universum är sammansatt av otaliga element, men en enda ande råder över allt. De stora religionerna äro samma sång, men sjungen av olika röster och på olika melodier.

Jag ska läsa om denna bok. Igen. Känner att jag kommer att hitta ytterligare saker som rör varat och varför jag är här på jorden. För mig är den ett guldkorn, en vägledare och det ex jag har hos mig fick jag av min fina arbetskamrat Claes. En liten gåva till Jerry från Claes.

Har en massa pocket som jag inte läst. Vet inte riktigt varför, men jag har väl tagit på mig för stor ambition gällande vissa titlar. Men jag spar alla biografier. Älskar när andra människor berättar om sina liv. Jag har allt från Annalisa Ericson till Tina Nordlund bland de människor som jag varit lite extra nyfiken på.

Två böcker om Madonna och tre om Marilyn Monroe tillhör också sådant som jag aldrig kommer att kasta. Madonna har ju också skrivit två barnböcker som jag fått och de tycker jag mycket om.

Små ordböcker hittar jag också med härliga ordspråk som är tänkvärda, ett par exempel:

När du hjälper en annan uppför berget,
bestiger du det samtidigt själv.

Rista beröm i sten,
skriv kritik i sanden.

En del av mina guldkorn som jag vill dela med mig av.