2013-10-07
Del av Wiks slott klädd i mörkröda löv.

Wiks slott är en konferensanläggning i landstingets regi där SLOTTET är i centrum. Det pratas mycket om spöken och dess historia är fascinerande.

Själv så var det minst 10 år sedan jag besökte anläggningen och vore det inte för att vår biskop tvingats lämna återbud så hade jag inte övernattat. Men nu blev det så när hans plats blev ledig.

2013-10-07

Hotell Ramborg. Ett fint rum med både hall och ett fräscht duschrum. Dessutom så fungerar internetuppkopplingen utmärkt, därav denna post redan i afton.

2013-10-07

Själv bor jag alltså i Hotell Ramborg men jag kunde inte låta bli att notera Hotell Anna. Ett litet hotell med mycket hög kvalité. (;-)

Mycket träd och löv ivägen för bilden på slottet.

2013-10-07

Hösten är fin just nu.

2013-10-07
2013-10-07

Stenhuset från 1751.

2013-10-07

Slottsfrun på slottet påminner om svunna tider. Sabel och svärd på väggarna och rejäla lädersoffor.

2013-10-07

Huvudföreställningen var ju middagen. Förrätt var laxbakelse på kavring, huvudrätten bestod av kryddbakad högrev med pumpapuré, stjärnanissky samt örtbakad potatis. Efterrätt var passionsfrukttart.

Det var inget fel på denna mat, det var gott och smakade bra. Numera är det mineralvatten som gäller för mig men de andra fick ett glas vitt och ett glas rött till maten.

Men inte blev jag mätt inte! Det är ju ganska små portioner ju finare det är så att säga och detta var inga portioner för en som vill äta en rejäl middag. Fantiserade om en korvmoj i slottsträdgården, men icke… (;-)

2013-10-07

Svårt med bra bilder när man sitter nere i underjorden. Sällskapet kring bordet var bra och trevligt. Tyvärr så gick ljudet runt runt så det var så svårt att höra ens vad bordsgrannen sa. Fast helt plötsligt så kunde jag höra vad en arbetskamrat sa glasklart men problemet var bara att hon satt två bord bort.

Inte nådigt för skallen kan jag säga och när underhållningen drog igång så hade både jag och mitt pall fått nog.

2013-10-07

Försökte ge det en chans, men att imitera ABBA och sjunga allsång där de ibland sticker mikrofonen under hakan på en för ett röstprov, då kände jag bara att det fick vara bra för min del. Den typen av underhållning har jag så svårt för så jag gick upp till Slottsfrun en stund och läste dagens UNT istället.

Årets personalfest är nu alltså avklarad. Den tidigare traditionella i november blir inte av längre. Nya vindar blåser och det är bara att tugga i sig det faktumet. Visst, jag har inte gått så frekvent på dessa novemberfester de senaste åren, men de är ju tradition långt tillbaka och nog kommer jag att sakna det trots allt.

I morgon så ska vi jobba och bland annat sitta i Riddarsalen. Kanske kommer det fler bilder och lite andra ord då. Vem vet?

Mina tankar är främst hos mina barn. Äldsta dottern tar hand om allt hemma ikväll och det gör mig så glad att vi kan göra på det här sättet numera. Tiden går…