2013-09-20

Fyrisån vid 18-tiden igår. Inte illa för 20 september, eller hur?
Jag var på väg till bion för att se Monica Z. En film som jag skrev om redan igår.


Sista TV-intervjun med Monica Zetterlund från 2003.

Tankarna for och jag ville se mer av den verkliga Monica Zetterlund. SVT har ju någonting som heter Öppet arkiv som är ganska fantastiskt. Jag gjorde en sökning på henne och hittade flera intressanta program och jag avslutade kvällen med att se den sista TV-intervjun som gjordes med henne 2003. Hon var då 66 år och ganska bräcklig, men med intellektet väl intakt och en ganska kärv syn på tillvaron.

2013-09-21

Vilket väder vi fick idag också! I morse lite kylslaget, men med blå himmel och en stor skinande sol. Jag tog mig till jobbet för att fortsätta med att dra mitt strå till kyrkovalsstacken.

Det var jag och två andra tappra själar som skulle in till den stora staden.

2013-09-21

Registrering av röster. Ett stimulerande jobb och tiden bara svischade förbi… skulle jag inte syssla med det jag gör idag så skulle jag verkligen vilja hålla på med statistik. Statistiker eller något sådant.. låter väl kul?

Lunchade på egen hand. Unnade mig en papperstidning och lite nötter.

2013-09-21
[Film fjärde våningen]

Vädret höll i sig. Stod på fjärde våningen som just nu är valvåning och såg ut över utsikten där ingen som kan lite byggnadshistoria kan ta fel på vart jag befann mig.. (;-)

Efter några timmar så var skallen trött och full av siffror och namn i salig blandning. A hade bjudit mig på eftermiddagsfika och en visning av sonens nya rum. Det såg jag så framemot.

130921_06

Han har fått det så fint hos mor sin. Stort och luftigt och vad det verkar så trivs han kanoners i sitt nya rum.

På väg hem. Ensam. Men jag är nöjd med mig själv även om jag kommer att gå ensam resten av mitt liv. Jag klarar av att vara ensam. Livet lär. Livet härdar. En del mognar och en del står för alltid still. Men visst testas jag, i perioder heroiskt, men jag vet vad jag vill numera. Vad JAG vill och då fungerar det.

Kanske jobbar jag även i morgon. Just nu vet jag inte. Men jag är ganska trött nu  och en lugn och skön förmiddag hägrar… så kanske tar jag en ledig söndag och bara umgås med mig själv. Det är inte så illa det heller… (;-)