kristiansbok_2013

Kristian Gidlund är död. Författaren, journalisten och musikern dog bara några dagar innan sin 30-årsdag. Cancer i magsäcken fick han 2011 och i och med den kampen så började han att blogga i kroppen min.

Tidigare i år så gav han ut en bok som delvis bygger på bloggen och i somras så var han värd för Sommar och pratade om sin kamp mot cancern.

Hans kamp var helt öppen, vilket är mycket ovanligt. Han berättade och skrev om sin kamp. Jag följde inte bloggen och har inte läst boken, men sommarprogrammet lyssnade jag på. Det var starkt och jag förundrades över hans sätt och inställning till det han drabbats av. Han gömde sig aldrig utan fortsatte in i det sista med att vara öppen och dela med sig av det som många väjer inför.

I natt så låg jag och grubblade på vilken mat vi ska ha och verkligen hade ångest över det. Att jag liksom inte räcker till och inte varierar mig tillräckligt. I morse när jag läste om Kristian så nästan skämdes jag. Skämdes över mina fjantiga lyxproblem och de idiotiska grubblerier som jag sysslar med. Kontrasten blev så stor på något vis. Han gav mig perspektiv och påminde mig helt enkelt om vad som är viktigt.

Kristian Gidlunds öppenhet och förmåga att uttrycka det svåra tror jag har varit till hjälp för många som har svårt att prata om just döden. Jag tror ju på reinkarnation och att vi alla har ett syfte med våra vandringar på jorden. Att kunna beröra många människor är en gåva man fått och ett resultat av den man är och har varit tidigare. Att beröra utan baktankar och egoistiska planer är en av livets gåvor, långt före pengar, saker och det som är flyktigt och försvinner efter en tid.


TV4 intervjuade Kristian Gidlund den 13 april 2013.

På galleriet Vasli Souza i Malmö visas nu fotoutställningen ”I kroppen min” om Kristian Gidlund till den 29 september. TV4 gjorde en intervju med Kristian den 13 april 2013 som är väldigt stark och tankeväckande. Se och lyssna! Kristian Gidlund gjorde intryck på många människor.

Vila i frid!