Hyland: legenden och hans tid samt Näktergalen ät två böcker som jag nu beställt. Detta av en som bara läst en bok på evigheter.

Men av någon anledning så drogs jag till dessa två böcker. Det började med en artikel om Lennart Hyland där de pratas om att han aldrig tog emot hjälp för att styra upp sitt alkoholmissbruk. Han gick alltid sin egen väg, han var oförskämd och ibland elak.

En personlighet som inte var vacker alla gånger, men samtidigt en TV-man som gjort stora avtryck i vårt land. Sådana själar intresserar en sådan som mig och jag kunde ju bara inte låta bli att beställa Lars Ragnar Forssbergs bok om legenden.

Mina egna minnen av Hyland är nog som de flestas i min ålder. Ju längre tiden gick, ju mindre passade en sådan som Hyland in i vårt medielandskap. Han ville inte förändras medans TV-formatet förändrades hela tiden. Jag kan för lite om Lennart Hyland och därför så blev jag nyfiken på den här boken.

näktergalen2013

Att jag drogs till boken Näktergalen är en mer märkligt. För det första så är det en deckare och för det andra en fiktiv historia. Men av någon anledning så ville jag veta mer när jag läste vad boken handlar om.

Författarens öde kanske också spelar in? Carl Martin Grann avled nyligen och var inte så gammal och allt vi får veta är att det var efter en kort tids sjukdom. Kanske var det när jag såg hans facebooksida och bilden på han och hans barn? Kände direkt en sorg och sympati. Ville stödja på något vis…

Två böcker. Vi får se när jag läser dem. Jag återkommer då med några ord.