Fyra semesterveckor bara försvann. Min förlamning var total. Har verkligen längtat efter vardag och rutiner igen. Då fungerar jag bäst på många plan. Visst är det skönt att vara ledig och off ett tag, men redan efter någon vecka så känner jag i det läge jag är nu att jag liksom inte grejar att inte ha uppsatta mål. Sen när jag själv inte riktigt grejar att sätta upp egna mål för mig och barnen (när de är hos mig) då blir det bara plågsamt det hela.

Visserligen så har jag försökt så gott jag kunnat och jag har kommit med förslag och idéer. Men att riktigt “slå näven i bordet” och säga att nu åker vi på detta och gör si och så, det har liksom inte gått i år. Ungarna blir större och vill ha sin frihet och samtidigt så har jag inte mått så bra vissa veckor. Jag har kämpat på och jag har nu för mig själv två mål som jag gett mig fan på att klara av tills tomten tittar in… ska jag se lite djupare på det så är det faktiskt överlevnadsmål det handlar om.

Sista dagen är alltså dubbel för mig. Som vanligt och som det mesta i mitt liv. Varken svart eller vitt utan alltid grått. Allt är dubbelt och jag ser sällan klart. Detta gäller det mesta numera i mitt liv. Jag klänger mig då fast vid vad en själ en gång sa till mig att ju gråare man ser livet, ju mer utvecklas man. Ibland så vet jag inte riktigt om jag håller med, för att inte kunna eller vilja ta ställning kan ju också betyda feghet och att vara en mes. Ja, en lort… en sådan vill jag ju inte vara?!

Men visst är det bra att försöka förstå och kunna göra olika. Det kanske är målet med vår existens här, att kunna se många olika sidor och inte fördöma. För mig är det ibland svårt och det vet ni som läser här. Men jag lär mig förhoppningsvis en del av att bli äldre. Hoppas det i alla fall. Sista dagen på semestern känns alltid tudelat och dubbelt. Det är skönt att få komma in i rutinerna igen, samtidigt som ytterligare en bit av ens liv nu kapats bort och en allt mindre del återstår.

Yngsta sonen börjar i fjärde klass i morgon. Ny fröken men samma klasskamrater. Yngsta dottern ska börja på folkhögskola och för henne är allt nytt. Hon börjar dock om en vecka. Äldsta dottern har under sommaren jobbat extra på mitt jobb, men har nu inga nya arbetsdagar inbokade. Det betyder att hon mer aktivt måste börja söka andra jobb.

Jag tänker mycket på mina barn och på styvsonen som jag försökte ta hand om när han var mindre. Funderar mycket mer på honom än vad jag skriver här på bloggen. Mina fyra barn. Så ser jag på det i alla fall. Styvsonen bor inte tillsammans med mig sedan skilsmässan, men jag försöker hålla mig uppdaterad om hur det går för honom. För jag bryr mig mer om honom än vad många tror. Vill att det ska gå bra för honom i livet.

Sista dagen på semestern blir ofta en dag av reflexion. Både i det som varit under semestern, men även i det stora hela. Jag har utmaningar att ta mig an. Två stora. Det är mina mål i höst på det personliga planet.