Tillsammans med två katter sedan i måndags. Varit en bra bit ner och tvingats ta tag i känslorna som styr och som sedan en tid fått mig att inte må så bra. Ingen alkohol som trubbar och avtrubbar mitt tänkande var tufft, men absolut nödvändigt.

Det har varit oerhört jobbigt, men samtidigt väldigt nyttigt för mig. Ja, nu efteråt är det lätt att säga det. Men det vet jag eftersom jag andas lättare nu och inte har den där eviga ångestklumpen i magen.

Vet inte längre hur mycket jag egentligen vill skriva helt öppet här på min blogg. För det är för mig både utlämnande och det kan göra mig sårbar, samtidigt som det gör mig väldigt stark genom att jag liksom har ryggen fri från spekulationer och de som vill förvanska. Svår balansgång men jag måste säga att med åren har jag slutit mig alltmer.

Att lyssna inåt är lätt att säga att man gör. Men att VERKLIGEN lyssna inåt utan att låta känslorna ta över är starkt och ibland förbannad jobbigt. Alla de självklara frågorna om varför och vad jag gör här gav mig då liksom svar. Att tvingas lyssna på vissa svar som egot inte vill höra, det är en tuff match att gå. Det hände saker. Jag krigade inte emot mer. Jag lyssnade.

Det är för mig så svårt att förklara vad jag menar numera, men när jag inte har någonting annat och ingen annan att påverkas av så måste jag lyssna och välja den väg som inte förgör mig sakta men säkert. Antingen så slukar det svarta hålet mig eller så vågar jag ställa mig på de golv som faktiskt finns där.

Livet – detta som kallas livet har givit mig så mycket känslor i den utmaning jag fått här på jorden som denna själ. Så många tillfällen att känna, så många val och möjligheter. För det borde jag ju egentligen vara tacksam, men för mig har det blivit för mycket ibland. Jag har inte kunnat stänga av och jag har definitivt inte lyssnat inåt på vad jag verkligen vill. Nu finns det inga marginaler kvar för mig att bara hänga med och vara vissa skeenden behjälplig med min rädsla och oförmåga. För det är just det som gjort att jag är där jag är idag.

Två saker har jag bestämt mig för. Tänker inte kokettera över dessa ting, men det handlar om både mat och dryck kan jag säga. Inte för att andra är på mig hela tiden, utan vetskapen att jag inte kommer framåt om inga förändringar görs.

Semester kan firas på många olika sätt. Jag tvingades till en inre resa och den var för mig det enda alternativet just nu.