Ayia Napa var ganska dött när vi dagen efter landningen tog oss ut på en ny promenad. Denna lilla fontän hade inte kört igång ännu.

Det fanns många ställen som var stängda och de var alla möjliga nationaliteter på dem.

Ambassaden Bar.

Vad jag minns när jag var i Ayia Napa 1982 så fanns det bara en huvudgata. Nu var det flera stycken stora gator med barer, discon, supermarket och jag vet inte allt…

Våra kistor började kurra och långt bort så såg vi den berömda loggan!

McDonalds i Ayia Napa hade Greek Mac, vilket jag givetvis var tvungen att testa. Riktigt gott med pitabröd och grekisk biff och all gotta däri. Det blev dock bara ett besök på macken under veckan.

Fred Flinta hade egen restaurang i Ayia Napa.

Cypern

På många tak så såg det ut på detta viset. Först så trodde jag att det var gasbehållare, men sedan kom vi fram till att det nog måste vara vattentankar.

På lördagskvällen så gjorde vi Ayia Napa med besök på tre olika ställen. Vi dansade och hade det väldigt trevligt, åkte taxi och letade efter en speciell karaokebar, men hamnade vid en annan som vi inte hade tänkt oss. Men det var lika trevligt där…

Tillslut hamnade vi på ett ställe där en kille körde livemusik. Väldigt trevligt trots att vi var ganska få som var ute. Säsongen hade inte riktigt kommit igång när vi var där.

Dagen efter var det söndag och jag umgicks en del med våra grannar och en norsk vän. Detta slutade med att den norska vännen fick lämna hotellet och våra grannar fick en skriftlig varning av Ving! Varför?

Jo, på söndagen kom det en göteborgsfamilj där människorna var väldigt egocentriska om ni frågar mig. De ville att det skulle vara knäpptyst på hotellet (om de inte gällde dem själva förstås) vilket resulterade i att stämningen blev olustig och tystnad rådde eftersom de gick och klagade hos Ving när vi under söndagen festade lite och spelade musik vid poolkanten. Visst, vi skrattade och skojade en del, men inte mer än acceptabelt anser jag.

Men tyvärr blev det en del tjafs och rabalder just på grund av dessa personer och att de fick sin vilja fram och jag ifrågasätter starkt Vings agerande i detta ärende. Mitt förtroende för Ving sjönk eftersom jag anser att vi inte störde mer än normalt och att dessutom kasta ut en person från hotellet är en åtgärd som jag anser är exceptionell att ta till i detta ärende.

Nu kom detta att påverka mig under resten av veckan. Kände mest ilska och frustration mot den här familjen som dikterade villkoren på hela hotellet och just för att de tog död på den stämning som fanns under söndagen innan de kom. Sen blev det som sagt väldigt olustigt att överhuvudtaget vistas på hotellområdet.

(OBS! En del bilder kommer bara att läggas upp på Facebook).