Feminism har jag alltid haft svårt för och då speciellt de organiserade, de som syns i media och uttalar sig hela tiden där de tror sig företräda alla som vill ha samma förutsättningar för män och kvinnor i vårt samhälle.

Idag på kvinnodagen så vill jag lyfta fram det som många officiella feminister alltid glömmer bort. Som gör att deras trovärdighet hos mig ligger på en väldigt låg nivå.

Föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime skrev för en tid sedan en träffande och en för mig mycket intressant debattartikel på Newsmill med rubriken: Schymans försvar av islamister är ett hån mot alla kvinnors och mäns värdighet.

Gudrun Schyman får sig en redig sväng av sleven, med all rätt. Det parti hon företräder har aldrig någonsin tagit invandrarkvinnorna på allvar och den häpnadsväckande kommentaren från en av deras representanter i debattprogrammet Uppdrag granskning 31/1 klingar fortfarande i mina öron:

Varför vill partiets företrädare inte sätta sig in i invandrarkvinnornas problem? Deras motivering är ännu värre än argumentet ”varför ska vi vita lägga oss i invandrarkvinnors och -barns situation?”.

Man kan inte vara emot könsdiskriminering och samtidigt hävda att islams sharialagar inte leder till könsapartheid fortsätter Virpi Hellmark, sekreterare och styrelseledamot, Riksorganisationen GAPF och Sara Mohammad, ordförande Riksorganisationen GAPF (Glöm Aldrig Pela och Fadime) i sin viktiga debattartikel.

De skriver också:

Gudrun Schymans /Feministiskt Initiativs och islamisternas inställning är respektlös mot både invandrarkvinnor och –ungdomar, men också mot de svenska feminister som genom åren har kämpat med näbbar och klor för att alla människor ska ha rätt till den demokrati och jämställdhet som Sverige officiellt står för.

Jag tycker det är relevant att tänka på denna många gånger glömda aspekt av feminismen en dag som denna. Att alla kvinnor i vårt land inte får det stöd av den rörelse som säger sig stå för kvinnors frigörelse i vårt land. En trovärdig feminism kan inte ducka för religiösa auktoriteter utan att förlora i relevans och trovärdighet. I detta anser jag att många annars så talföra feminister duckat alldeles för länge genom att inte vilja se de speciella problem som många invandrarkvinnor tvingas leva under. Inte är det i feminismens anda de agerat och agerar, den saken är helt klar. För det är tyst och inte ett ord hörs från de som gapar högst i media.

Hellmark och Mohammad är heligt förbannade på Schyman och FI och avslutar sin debattartikel:

Gudrun Schyman och F! borde skämmas, de borde be om ursäkt till miljontals utsatta invandrar kvinnor i väst och till alla de kvinnorättsaktivister som med risk för sina liv demonstrerar mot politisk islam och dess sharialagar!