Priskaos för nötmixen

Detta är är en påse nötmix. Från ICA.

Idag så var det extrapris på den lokala butiken. Det började dock med att jag tog en annan påse nötmix med annan färg och från en annan tillverkare. Den var det INTE extrapris på så jag sprang tillbaka och tog då den rätta påsen. Normalpris är 32,50 och nu skulle man få den för 21,90. Jag älskar nötter så när det är extrapriser i dessa storlekar då brukar jag slå till.

Dubbel taxa?

När jag handlat klart så brukar jag kolla kvittot en extra gång. Jag brukar ALLTID göra det eftersom de faktiskt slår in fel ibland och oftast åt “fel” håll så att säga. Tala om förvåning när jag ser att det står nötmix två gånger på kvittot. Första gången ett belopp för 36,90 och sen för det belopp som jag trodde påsen kostade 21,90. Nötter för 58,80?! Nej, det gick ju bara inte och jag som tog nötmixen just för att det var rabatt ju… Ibland så kan jag strunta i att gå tillbaka om det är mindre belopp, men nu handlade det ju om för mig en del slantar som jag faktiskt kan lägga på annat…

Så jag stångade mig in, rosslade till en extra gång och gick till samma tjej i kassan. Visade upp kvittot och påpekade att visserligen gillar jag deras nötter men inte betalar jag nästan 60 spänn för en påse! Hon var snabb som tur var och nu fick jag tillbaka i kontanter. Kön var lång och en del tänkte säkert vilken jädra snåljåp alltså.

37 kronor i kontanter (jag som aldrig har kontanter numera) fick jag alltså tillbaka och det är inte att förakta den dagen det är tomt i börsen.

Hade du gått tillbaka? För en sekund när jag stod utanför butiken, trött och dann så tänkte jag att jag struntar i det hela, men sen slog snåljåpen tag i mig. Varför ska jag bjuda på 37 kr? Dessutom när jag tog varan just för att den var så pass billig och rabatterad så blev det liksom lite för mycket att bara låta det passera.

Så nu är jag glad att jag kollade kvittot, trots att jag numera är skumögd och knappt ser vad det står… (;-)

3 svar till “Priskaos för nötmixen”

  1. Tofflan: Det är bra Snål Jåp, då är jag inte ensam alltså… (;-)
    fruhatt: Vilken bra ICA som har en sådant system.

  2. Jag kollar alltid kvitto jag med , och knör mig in för att påpeka felet . På( vår gata hemma i staaaaan ) vårt ICA så får man dessutom en check på 25 pix om det blivit fel. Som man iofs oftast måste påminna om. Morr.
    Kram

  3. Jaa, jag hade gått tillbaka om jag inte hade hunnit ÅKA hem eller om det gällde nåt jag hade handlat hos Tokerian (dit det är fem minuters promenadväg).
    /Snål Jåp

Kommentarsfunktionen är stängd.