När jag igår gick förbi resecentrum i Uppsala så såg jag ytterligare en isskulptur som ingår i den isfestival som just nu pågår i Uppsala. Idag så hade jag ett par ärenden i stan och såg ytterligare fina isskulpturer, så här kommer del 2 helt enkelt.

Under bilden så står konstnärens namn och klickar du på densamma så hittar du hemsidan. Jag har också lagt till vart i Uppsala isskulpturen finns placerad.


Nina Hedman. Resecentrum


Ragnhild Sandelius Brodow. Stora Torget

2013-02-15
Randi Eriksson vann isskulpturtävlingen 2013 med detta bidrag ”Ett hjärta av is”. Hennes motivering till vad hon skulle vilja skulptera och som hon vann med: ”Ett hjärta skulle jag vilja skulptera i hjärtat av Uppsala, därför att jag som barnmorska på förlossningsavdelningen på Akademiska sjukhuset avlyssnat många hjärtan på blivande uppsalabor under mitt yrkesliv”


Kent Wahlbeck. Forumtorget.

Kan inte säga att jag är särskilt kultiverad i vanliga fall. Jag springer sällan på utställningar eller evenemang men just isfestivalen, den tilltalar mig väldigt mycket. Jag gillar detta sätt att skapa konst. Detta också att detta inte är något bestående utan konstverken står kvar så länge kvicksilvret visar minusgrader. Det är också lite fascinerande att det är vädrets makter som avgör detta.

Jag hoppas att isfestivalen återkommer även nästa år.

Relaterat
Isfestivalen 2013