Gyllene Tider är gruppen som aldrig ger sig. Nu kommer en ny platta och på det en ny turné i sommar.

Min första tanke var att inte nu igen, men ju mer jag tänker på det, ju mer roligt är det att någonting består och att gruppen inte ger sig.

För det är faktiskt nio år sedan som gruppen med Per Gessle, Mats Persson (gitarr), Anders Herrlin (bas), Göran Fritzon (keyboards) och Micke Andersson (trummor) senast var ute och spelade tillsammans. Tiden går…

Per Gessle måste ju ha myror i brallan. Han har precis avslutat världens turné med Roxette och nu går han in i detta nästan direkt. Vilken energi denna 54-åring besitter!

Han är ju finurlig också denna Gessle… nya plattan heter Dags att tänka på refrängen och kanske är det en indikation på att detta faktiskt är sista gången för Halmstadsbandet? Men, vem vet… med de stora myror han har inom sig så…

Jag gillade Gyllene Tider och Per Gessle väldigt mycket när jag var yngre. Lyssnade mycket på dem och även hans soloplattor som då i tät följd kom efter bandets uppbrott. Det var real pop för mig. Så det är lite roligt att han och gruppen inte ger sig, även om min beundran avtagit med åren. Dock finns det nya låtar som jag fastnar för och gillar, men den där cruschen jag hade, den är borta idag.

Så kanske på pin kiv och bryta mönster så borde jag ta mig till en av deras konserter. För att minnas tillbaka och se hur bandet fungerar idag. Jag har inte varit på någon konsert tidigare med dem när de gjort så kallad comeback.. däremot i tidernas begynnelse i början på 80-talet.. då såg jag dem.

Tillägas för att skryta lite så är det ju så att jag fått en privat pratstund med Per Gessle för en herrans massa år sedan. Vi pratade inte musik då utan om helt andra saker, men det är en helt annan post det…