Matt Jarvis spelar fotboll i Westham och är med i engelska landslaget. På högsta nivå i England alltså och i en mycket heterosexuell värld dessutom, åtminstone på ytan. Att han nu uttalar sig i gay-magasinet Attitude och dessutom visar upp sin lekamen är en bra symbolisk handling.

Matt Jarvis i Attitude

Just för att avdramatisera och visa på att även stora idrottsstjärnor kan vara helt öppet positivt inställda till homosexuella så tror jag detta är en bra grej av Jarvis.

Han säger att tiderna har förändrats och tabun måste brytas. Det är vardag numera att älska den man vill och ingenting som skulle komma som en chock om även fotbollsspelare på hög nivå kom ut. För Jarvis är säker på att det finns många som spelar fotboll som fortfarande tycker det är svårt och inte vågar och därför ställer han upp på detta för att avdramatisera.

Ett bra initiativ av Matt Jarvis tycker jag. För det finns fortfarande skuld och skam i vissa så kallade världar att våga stå för den man är fullt ut. Då menar jag inte att man behöver påtala vilken sexuell läggning man har i tid och otid, men tänk om vi kom till ett sådant samhälle där ingen, eller väldigt få, bryr sig om vem som jag håller i hand eller kramar i offentliga sammanhang. Det är just smygandet och känslan av att jag är fel som gör just sådana här aktioner viktiga. Hoppas att fler följer efter Matt Jarvis.