Carnebro skriver väldigt sansat och bra om den senaste tidens debatt om Tintin, pepparkaksgate och Disney – rena tomteverkstan, men jag tycker inlägget saknar analys om varför folk reagerar som de gör. Hon skriver:

Varför blir folk så upprörda? Jag har så svårt att förstå det. Och det gör mig ledsen. Jag tror att de flesta av er som är upprörda skulle behöva läsa på, inte bara fånga några ord som andra skriver på Facebook.

Hon gör samma fel som många i media gör. Hon slår oss på huvudet och säger att vi måste läsa på. Som om vi ingenting visste. Som om vi är idioter och det slår bara tillbaka.

Förändringar kan inte pressas på från krafter som har för bråttom. Förändringar sker vid kaffebordet, från person till person. Igår så hade jag ett sådant samtal om n-ordet. Jag tror att det är den väg som funkar bäst och inte bloggposter som dömer ut en stor del av befolkningen som idioter. Då tar allt bara längre tid för att man inte vill att media och dess experter ska berätta för en vad som är bäst att tycka.

Varför reagerar människor? Det är ju det intressantaste tycker jag och inte vad jag eller någon bloggskrivare tycker. Mig retar det bara upp när många på sitt torra akademiska sätt säger hur vi ska tycka!

Människor i vardagen känner sig attackerade av media och deras politiskt korrekta bild av läget i landet. Man blir då obstinat när ingenting skrivs om den verklighet som man själv lever i. Experterna i media och i bloggar blir då föremål för hatattacker och ilska. När man inte ens vågar nämna varför man känner som man gör idag.

Jag satt själv som sagt i ett mycket intressant samtal i går kväll om integrationen och invandringen. Precis som Martin Melin så modigt vågade skriva (som han nu fått så mycket skit för) så konstaterade vi att Sverige tar emot för många flyktingar/invandrare. Landet klarar helt enkelt inte av det. Vi hade sådan samsyn i detta och då var det alltså människor från höger till vänster som tyckte samma sak. Min övertygelse är stark i det faktumet att vi ska ta hand om de som är här och sen inte ta emot så många som vi gör idag. Vi klarar helt enkelt inte av att integrera dem på ett bra sätt. Sverigedemokrat?

Är jag rasist för att jag tycker att integrationen och invandrarpolitiken gått helt åt helvete? Du som läser får tycka så, men det är ord jag står för. Titta på Södertälje, Malmö och de enklaver som där finns. Är det sådant samhälle vi vill ha i Sverige?!! Där egna lagar skapas och kvinnor förtrycks och där polisen inte orkar hålla på den ordning som finns i Sverige?  Sådant kan för en sekund få mig att tänka åt de krafter som jag normalt avskyr som pesten. Hur länge ska vi blunda, hur länge ska åsikter som många faktiskt delar ignoreras? När vågar PK-presen skriva om den verklighet som många svenskar idag lever i?

Varför reagerar människor? Ställ er den frågan på ALLVAR! Våga ställ den frågan!