Vaknar alltid minst tre gånger varje natt. Tror rekordet var sju en gång. Jo, jag räknade. En orsak är ju sämre blåsa med stigande ålder men en annan är också den oroliga och känsliga själ jag faktiskt är. Tycker det har blivit värre de sista halvåret. Svårt att somna in och sen vaknar jag hela tiden.

Bearbetar mycket i sömnen. Är med i världar och saker som flätas ihop. Människor från olika tidsepokrar möts och gör saker tillsammans. Det är som om tiden inte existerar i drömvärlden.

I natt så vaknade jag först av att jag var livrädd och kände en enorm ledsenhet och saknad. Mina två familjer möttes tillsammans och var på fest. Katastrofen lurade givetvis bakom hörnet och dödsfall inträffade. Hos nära och kära. Så realistiskt och trovärdigt att jag snörvlar och verkligen i hela mig känner den ångest det är att mista någonting och sen inte kunna få tillbaka det. Överjävulskt helt enkelt.

Somnar om och tror ni inte att jag “åker in” i samma dröm ännu en gång. Saknaden, ledsenheten och konstaterandet. Letandet efter något som inte fanns och som hade råkat ut för någonting hemskt. Ser mig själv ligga i familjemedlemmens säng och lukta på kudden, krama om filten och bara vara så liten och ledsen. Fruktansvärt att drömma om och återigen så vaknar jag med ett ryck. Nu rinner tårarna ned för mina kinder och en kort stund så är jag övertygad om att det faktiskt har hänt.

Vågar inte somna om utan går upp. Sitter omskakad en bra stund och fortfarande, flera timmar senare, så lever drömmen så starkt i mig.

Givetvis så måste jag ju googla lite på vad detta kan betyda. Hittar några förklaringar:

Drömtydning:
Drömmar om död och döende är inte på långa vägar så dystra som de låter, utan förutsäger vanligen att stora förändringar håller på att ske i ens liv.

Sjunde himlen:
En släktings: arv.

Drömmar!
Att drömmar om död skulle ha en dålig innebörd som många tror är helt fel. Det är snarare ett sätt för människan att gå vidare. Visst kan det betyda att man känner saknad och sorg men det kan även betyda att man är på väg in i en annan fas i livet. Det kan betyda att man är på en ny väg i sitt liv. En dröm om död kan tolkas som aggressiva eller kanske till och med hatiska känslor mot den döda personen i drömmen. Att drömma om död kan även vara så att en del av sin personlighet är på väg att försvinna. Det kan även vara så att man vill ta död på en av sina dåliga sidor!

En del skriver också om att vänner ska vända sig emot en och att svåra motgångar väntar. Så tolkningarna är som vanligt väldigt vida men det allra flesta är faktiskt positiva, precis tvärtemot drömmen. Men långt inom mig så tror jag mer på att det är en del av mig själv som är på väg att dö, en negativ aspekt av mig är på väg att lämna. Så vill jag tolka det i alla fall.

Hjärnan jobbar ju på högvarv även när vi sover och försöker då sortera och få ordning på de intryck som kommer in hela tiden.

Läskigt som sjuttsingen var det i alla fall och när jag vaknade i morse, så var jag så tacksam, så tacksam över att ingenting hade hänt. I det här livet…