Avskedstagande

2012-11-23

Varsin rosa ros hade vi med oss, jag och Tofflan när vi åkte mot Täby kyrka. Vi skulle gå på begravning och ta ett sista farväl av fina Karin Nordenbäck.

Vi hamnade först helt fel eftersom vi lyssnade blint på iPhonens navigator men efter lite trixande så kom vi fram till kyrkan. Vi mötte upp Tania utanför kyrkan och det var många som ville vara med och ta farväl. Kyrkan var fullsatt! Karins mamma stod vid ingången och tog alla i hand. Fint.

Höstvisa med solosång och sedan den svenska psalmen Blott en dag inledde begravningsgudstjänsten. Sen pratade prästen Christofer Wilson om Karin och jag tycker talet var jättefint. Begravningsakten var så berörande och det gick många tankar inom mig. Tänkte så på hennes barn och den smärta de måste känna. På hela situationen och hur konstigt livet ibland är.

Sen spelade de upp Fields of gold med Eva Cassidy och då rann tårarna. Det blev så känslosamt det hela och vetskapen om livets sprödhet och hur olika det är mot oss fastnade i mig. Psalmen Härlig är jorden spelades sedan efter det att prästen givit oss en bön.

2012-11-23

Avskedstagandet var starkt och högen av fina blommor växte på kistan. Det var starkt att gå fram och tacka fina Karin för den kontakt vi hade. Det kändes så bra att göra det och så rätt.

Sen sjöng Anna-Karin Schäfer för andra gången och då blev det Elton Johns Candle in the wind. Vi fick sedan välsignelsen av prästen och begravningsgudstjänsten var slut. Täby kyrka var väldigt fin och hade mycket målningar direkt på kyrkväggen.

När allt var över så gick vi fram och tackade Karins dotter och då hade jag svårt att prata. Det blev så starkt att se henne och få de ord hon gav mig. Men jag är glad att vi gick fram och beklagade sorgen. Blir väldigt berörd nu när jag tänker på detta.

Det finns så mycket jag tänker på just nu när det gäller Karin och allt som hänt. Svårt att sätta ord på det och jag är ändå så glad att vi tre åkte till henne och tog farväl. Det känns bra.

Vila i frid, Karin!

11 svar till “Avskedstagande”

 1. Gullan: Det är märkvärdigt egentligen hur många som tyckte om Karin. Jag får ständigt nya bevis på detta. Hon var så omtyckt av så många.
  Allt gott till dig!

 2. Jag vill tacka för det fina blogginlägget och för att du delar med dig i både ord och bild till alla oss som tyvärr inte kunde närvara vid hennes begravning på plats men som var där i våra tankar.
  Jag kan fortfarande inte riktigt få in i mitt huvud att jag faktiskt aldrig kommer få träffa Karin, att hon aldrig mer kommer lämna sina små kommentarer om Tindra på facebook, att hon aldrig mer kommer skriva några blogginlägg eller kommentera mina, att hon helt enkelt inte vandrar på vår jord längre, det är i ordets rätte bemärkelse helt ofattbart 😦

  Tack igen Jerry!

  MVH
  /Gullan

 3. Tofflan: För mig var det väldigt ”stort” att vi gjorde detta tillsammans. Det kändes väldigt bra och jag känner att jag efter detta lärt mig ytterligare lite om livet. Låter väl pretto, men så är det. Karin berörde många, det visade ju de som var med i kyrkan. Så fint var det. Kram tillbaka!

 4. Leroy: Det kändes så rätt att ta avsked av Karin just på det här sättet. Ja, hon vågade och hade stake om uttrycket ursäktas. Hon var lite av det jag saknar emellanåt. Har tänkt mycket på henne sedan allt detta tråkiga hände.

 5. Jerry, jag var ändå glad att vi gjorde detta tillsammans! Karin var en fin vän till oss båda! Fint också att Tania var med. Och tänk att kyrkan var fullsatt… Tänk att vara så älskad…

  Kram till dig!

 6. Hade hoppats man fått träffa dom båda live. Men hoppas man får träffa dom somewhere.
  :

  Leroy

 7. Jätte fint agerat Jerry och Tofflan.

  Hon ville och vågade försöka göra skillnad genom engagemang.

  Visade på en enorm storhet i många frågor.

  Eva Cassidy….

  Tänk om dom båda kunde fått mer tid att hjälpa andra vad bra saker dom kunnat åstadkomma och bidra till inom sans och balans.

  Leroy

Kommentarsfunktionen är stängd.