En del saker förstår jag inte. Kalla min humörlös eller vad du vill, men att försöka komma åt Sverigedemokraterna genom att håna dem, göra dem löjliga och jag vet inte vad är en väg jag inte tror på. Jag är så innerligt trött på att se alla dessa billiga poänger som vissa försöker ta genom den senaste tidens turbulens kring dem.

Det florerar en film just nu där Hitler (vad han nu har med SD att göra?!) läxar upp partiet som ska vara så rolig. Jag började att titta på den, men tyckte den bara var så pinsam och inte ett dugg rolig så jag stängde av. Ja, jag delar inte den bild som många på vänstersidan har om att SD är lika med Hitler. OK?

Är hån, trams och ett nedvärderande av de man inte gillar vägen att gå? Jag tror ju inte det utan just sådant blir kontraproduktivt och skapar än mer sympati för den man angriper. Jag nämner inga namn nu, men blir förvånad över att vissa som själva ser sig som förtryckta direkt går på detta och sprider detta hån gentemot sådant som de inte gillar. Varför? Vem gynnar det? Blir man då inte som de man inte gillar?

Fick till och med en tweet om att jag är en bättre människa än den som tweetade för att jag just ifrågasatte detta. Que? Vad? Bara för att jag inte gillar hånerier och skämt när det handlar om för mig allvarliga frågor. Ibland är världen verkligen upp och ner.

Är man själv utsatt och har problem i samhället för den man är, är då den rätta medicinen att håna och förlöjliga det man inte gillar? Jag får inte ihop det eftersom jag aldrig skulle använda ett sådant sjaskigt vapen själv. Debatt, ta på allvar och försöka förstå är min taktik. Inte att hela tiden håna och förlöjliga.

Sverigedemokraterna ska tas på allvar. Många röstar på dem och det går inte att håna, förlöjliga och tramsa bort dem. Kör man den taktiken så kommer de att öka än mer. Det är min övertygelse. Ta debatten på allvar, ifrågasätt och diskutera deras politik istället!