Nu börjar suget komma. Ser så framemot denna resa till Dublin. För ett av mina tre drömresmål sedan jag var ung har varit ett besök på den gröna ön. 2002 uppfylldes den första drömmen och det var när jag och jobbet var på Island, en mycket speciell upplevelse.

Men nu är det alltså dags för Irland och min tredje dröm är nog den svåraste drömmen att uppfylla, Australien. Men 2 av 3 är inte dåligt och går allt som det ska så är jag och dubbel-L:en där om mindre än 4 dagar.

Dublin

Lite Dublinbilder.

Dublin
Dublin

Ungefär en halv miljon människor bor i Dublin. Med omnejd räknat är siffran det dubbla. Hälften av invånarna är under 25 år, vilket gett upphov till ett pulserande nattliv i staden. Invånarantalet väntas överstiga två miljoner redan år 2021. Mer om Dublins historia.

Dublin

Vad ska vi göra då?

Det jag vet redan nu är att vi ska besöka Guiness storehouse. Sen har jag en personlig önskan om att få åka till kusten, vilket inte verkar ligga så långt bort från stadskärnan, när jag nu har studerat Google Maps lite noggrannare. Får se om jag får mitt sällskap med mig på detta? (;-)

Guinness

Irish museum of modern art och National museum of Ireland har fritt inträde och har öppet alla dagar förutom på måndagar. Museerna ligger på The Royal Hospital Kilmainham respektive Kildare street och kanske kan det vara något?

Ett alternativ för oss är att köpa The Dublin Pass som ger oss tillträde till fler än 30 turistattraktioner. Men då kanske vi kommer att fara och flyga omkring som skållade råttor under dessa tre dagar… det ingår visserligen en guidebok, flera rabatter och resan till och från flygplatsen. Kortet ska alltså köpas direkt vid landning och det går runt på ca 65 euro för tre dagar.

Att besöka en äkta irländsk pub är ju självklart. En del serverar enklare rätter och om man är en riktig Dublinbo (som en sajt skriver) så går man på en så kallad pub-crawl – en redig runda mellan olika pubar tills orken tar slut. En nattklubb ligger i en gammal kyrka. Namnet är givetvis The Church och finns på St. Jervis street och den låter spännande tycker jag.

Sen vet jag att damerna vill shoppa på Penneys (Primark) på 47 Mary Street och faktum är att när vi var i London så tyckte även jag att det var riktigt roligt eftersom priserna var humana och urvalet stort.

Spire of Dublin (Monument of Light)

Jag skulle också vilja känna på den 122 meter höga The Spire of Dublin (Monument of Light) som ligger i hjärtat av staden på O’Connell Street. Så märklig på något vis.

Oscar Wilde

Kanske se ett par kända statyer, såsom en avslappnad Oscar Wilde i Merrion Square park… vad vet jag.. vi får se vad som händer nästa vecka.

Allt om Dublin på svenska.