Hej fina mamma!
Hade du varit med oss idag så hade jag bjudit dig på fika ikväll. Ställt upp en liten kopp åt dig. Barnen hade givetvis varit med. De som jag är säker på att du hade gillat allihopa.

Mamma 1980

Av mig så hade du fått någonting med din stora idol. Eller någonting nytt och modernt att spela honom på. Elvis Presley ska vi givetvis spela ikväll när vi firar din stora dag. Dagen då då blir folkpensionär och fyller 65 år.

Du vet mycket väl hur mycket du finns i mitt inre. Hur många miljoner tårar av längtan och förtvivlan du givit mig under åren. Att som du trodde att vi skulle glömma bort dig, det går liksom bara inte. Man glömmer inte bort en mor som man älskar. En mor som var den enda riktiga trygghet som jag någonsin haft, hur är sådant möjligt? Det går bara inte…

Men jag tror mig veta att du har det bra nu. Men du, du kan väl komma en liten stund ikväll? Så att jag får krama om dig ordentligt och fira dig på din stora dag. Jag längtar så mycket efter dig.

Din son