Det finns ju ljus i mörkret. Visserligen är det ännu bara miljövänliga alternativ som knappt syns (;-), men ljuset i tunneln är synligt. Åkte hem med ett ganska positivt sinne från jobbet, även om det under dagen varit en del frustration över de stopp som varit i systemen. Det stavas nog felaktiga IP-serier… tror jag dårå.

GIP:en är alltså på väg. Alla kan nu läsa sin e-post med nya kontot och de nya inloggningarna från sina mobiler. Vackert så. Nu ska även deras datorer och tunna klienter prepareras så att de kan fungera. Väntar mig en mängd problem med olika program, bäst så. Sen ska skrivarna kopplas rätt till rätt användare. En del av mitt jobb var att kolla e-postkontona och testa dem. Funkade de bra så skickade jag ut nytt användarnamn och lösen via SMS. Avslutade dagen idag med att sitta med en av teknikerna och bearbeta användarnas hemkataloger. Så de är på gång de också nu.

Var också lite halvtaskig stämning hos vissa som trodde att allt skulle funka direkt, trots att vi under lång tid innan sagt att denna vecka kommer att bli en vecka av störningar och då störningar i det mesta. Det som blir klart innan veckan är slut är liksom bonus, men det verkar vara svårt för vissa att ta in detta. Sådant tar kraft och energi och ibland så spricker jag igenom och fräser tillbaka. Det blir liksom för mycket okunnighet på en gång. Vill dock säga att de allra flesta är tålmodiga och vet att detta inte görs i en handvändning. Det är många moment som måste klaffa och nu när ett av dem inte gjort det, då blir det fördröjningar. Men i morgon så ska väl de allra flesta ändå kunna logga in från sin dator, även om inte alla program kommer att funka fullt ut.

Om detta så ber jag en bön. (;-)