Under 2012 så har Madonna släppt tre singlar från sin platta MDNA.

En platta, som till dags dato nått första platsen i 22 länder, däribland Sverige direkt när den släpptes. Den nådde silverplatsen i 5 länder och 3:e platsen i ytterligare 4 länder första veckan. Topp 3 i 31 länder. Behöver mer sägas?

3 februari kom ”Give Me All Your Luvin'”. Madonna samarbetar här med Nicki Minaj och M.I.A.. Trallvänligt och en helt ok poplåt, dock ingen som är favorit hos mig. Lite för mycket allsång för min smak. Låten är dock försäljningsmässigt den största succén från plattan. Den nådde första platsen i Kanada, Finland, Ungern, Israel samt Venezuela. I Sverige orkade den bara upp till en 60:e plats på singellistan. I USA har låten sålt guld, vilket innebär över en halv miljon sålda exemplar.
Spotify har flera mixar av låten.

Gillar energin i videon och sen kan jag inte låta bli av att förundras över tidlösheten hos Madonna:

2 mars så släpptes Girl Gone Wild som singel och här visar hon åtminstone för mig varför hon är The Queen of Pop! Så stark låt och en underbar dansdänga som jag fortfarande spelar intensivt i perioder. För mig den starkaste låten från MDNA. Utan tvekan.
Fast låten nådde inte alls samma framgångar som GMAYL på listorna. 3:a i Sydafrika, 4:a i Ungern och Italien samt 5:a i Ryssland är de högsta listplaceringarna för Girl Gone Wild. I Sverige blev det en blygsam 38:e plats på singellistan.
Spotify har en massa härliga mixar på mästerverket.

Att se videon är som att flytta sig 20 år tillbaka i tiden. Jag njuter av både det ena och det andra när jag kollar in denna svängiga video:

Turn Up the Radio släpptes den 5 augusti och var för mig från början en ganska blek sak. Radiopop – varken mer eller mindre. Men jag måste säga att den växt en aning med videon och X-antal spelningar. Det finns en glädje och en positivitet i den som jag tagit till mig.
Låten blev Madonnas 43:e låt att ligga 1:a på USA:s Hot Dance Club Songs, vilket är långt före 2:an Janet Jackson med 19 låtar. För övrigt så har det ännu inte redovisats på flera håll vilka placeringar låten nått i olika länder runtom vårt jordklot. Fast tendensen är dock nedåtgående för varje nytt singelsläpp. Spotify har dock några fina remixar på låten.

Videon är inspelad i Italien 18-19 juni 2012:

Blir det några fler singelsläpp från MDNA?
Det pratas en del om att Gang Bang ska släppas som fjärde singel, men ingenting är bekräftat än så länge.