Ljuset i mitt och mångas liv fyller idag 54 år! Madonna Louise Veronica Ciccone föddes i Bay City, Michigan 1958.

Hennes pappa Silvio kommer från Italien och hennes mamma som också heter Madonna kom från Kanada. 1963 när Madonna var 5 år så avled hon i bröstcancer, endast 30 år gammal.

1982 så slog hon igenom med Everybody och sen är resten musikhistoria. Hennes listettor och hennes försäljning av skivor har nått rekordnivåer och hela hennes discografi är så omfattande att det finns en egen Wiki med bara sådan härlig läsning. Den är dessutom uppdelad i tre kategorier, album, singlar och videos.

Madonna i Berlin 28 juni 2012

Madonna har sålt närmare 300 miljoner album vilket placerar henne i toppen av de mest säljande artisterna någonsin. Hennes turnéer genom åren har dragit massor av folk och den pågående kommer att vara den mest inkomstbringande någonsin när den är över i december (återkommer garanterat till detta). Senaste albumet MDNA har sålt strax över 2 miljoner exemplar vilket för Madonna är lågt om man jämför med tidigare album, men för en annan artist så skulle sådana volymer vara en succé. Läser man wikin över albumet så kan man ändå läsa att Madonna även med MDNA slår rekord både här och där i olika länder.

Må ditt ljus brinna i många år till för oss alla som uppskattar dig. Må din dag bli fin och må den ge dig kraft att fortsätta länge till.