Ibland brukar jag tänka tanken att jag ska skriva om någonting som står på varje stor nyhetssajt sida. För att liksom stimulera det lilla intellekt jag har och för att tycka något. Men när jag bläddrar mig igenom sidorna så tänker jag alltid att vem fan bryr sig? Vem bryr sig om vad jag tycker om politik, artister och bojkotter?

Det slutar alltid med att jag lägger ner projektet och inte skriver någonting alls. Ibland önskar jag ju att det var fler som tänkte på samma vis…(:-)… för det finns så många åsiktsmaskiner därute som hela tiden sprutar ur sig blogginlägg om både det ena och det andra. Men det göder väl egot och gör någonting gott kanske på ett ytligt och egoistiskt plan.

Åsiktsmaskin?
Åsiktsmaskinen?

För åsikter har jag om en massa saker, men med stigande ålder så känner jag inte för att saluföra dem här på min blogg. Att liksom försöka övertala andra att tycka likadant eller tala för de redan frälsta. Då handlar det ju bara om en egogrej, men jag tror att många inte ens är medvetna om det. De kör på och berättar om vad de tror på utan någon som helst blick på andra tankar. Sådant tröttar ut mig numera och ett rykande exempel är ju Israel-Palestina, där jag fortfarande väntar på svar av någon om det finns balanserade ord. Det verkar inte så. Människor kan förändras så genom att vara så benhårda i sin tro.

För mig är det så att ju äldre jag blir, ju “gråare” blir min verklighet. Och det är positivt. Det är inte längre svart eller vitt såsom det kunde vara när jag var yngre. Jag var då bergsäker på vad jag tyckte om saker och ting. Men idag så är det mesta grått på ett positivt sätt. Jag försöker sätta mig in i de olika åsikterna och drar inte några förhastade slutsatser. Jag kan gilla och förstå både ock. Ja, förutom dårå när det handlar om Madonna och Sveriges bästa hockeylag Brynäs. (;-)

Fast samtidigt så har jag ju satt ner foten när det gäller en mängd relationer, vilket fått till följd att människor är sura på mig och inte vill umgås längre. Det har gjort ont många gånger, men idag försöker jag se det som deras förlust och inte min. Så det finns en paradox i detta, helt klart. Men åsikter och relationer kanske inte ska blandas ihop? Det är en livsläxa för mig. Att värna mitt oberoende och inte vara fast hos människor som är negativa för mig. Där har jag utvecklats tycker jag, även om det krävt sina offer.

Balans. Ett bra ord som gäller det mesta. Jag försöker hitta balansen eller det gråa om du så vill. Inte svart eller vitt, inte antingen eller. För min uppfattning är att extrema åsikter, oavsett åt vilket håll det än går åt, beror på omognad, rädsla och att man inte tänkt färdigt. Man tar liksom den lätta vägen. Så tror jag att det är.

Så jag har inte åsikter om allt längre. Inom mig så funderar jag mycket, men jag delar inte med mig av allt på bloggen såsom jag gjorde förr. För att det har liksom ingen betydelse om jag bestämt hävdar det ena och det andra tvärsäkert. Jag försöker se hela bilden numera.