Pissväder!

Finns inget annat ord är pissväder! Det har regnat i stort sett under hela dagen. Låga grader och nu vid middagen så var det endast 14 grader. Tråkigt! Positiva veckan får mig dock att anamma vattenmagasinens fullhet.

Har lyssnat på “Att komma ut på rätt sätt” med anledning av att Anja Pärson nu berättat om att hon är tillsammans med en kvinna sedan flera år och att hon inte vill bli någon ikon eller gå i den organiserade gayrörelsens ledband. Detta kunde givetvis inte ärkeflatan (hennes eget uttryck) Mian Lodalen låta stå osagt utan att kommentera det i ett inslag i dagens Studio Ett.

Generaliseringarna stod som spön i backen där tidsbristen var skälet enligt Lodalen när hon bland annat hävdade att det var gayrörelsens kamp under många år som gjort att Pärson nu kunde komma ut på det sätt som hon nu gjorde. Men måste man alltid komma ut och berätta offentligt om vem man älskar i alla lägen? En del kanske känner sig trygga i garderoben och helt enkelt inte vill vara en del av den organiserade gayrörelsen. För det förväntas man ju att bli, eller?

Jag kan bli grymt irriterad på att vissa går på schablonbilden av att alla homo- och bisexuella är stöpta på samma sätt och gillar schlager, Pride och att alla vill tillhöra gayrörelsen. För många vill inte vara en del av den, fast de är just homo- eller bisexuella utan de vill bara älska vem de vill. Lite så känns det som om Pärson resonerar och faktum är att jag själv känner mig mer hemma i det sättet att se på saken än på det sätt som Lodalen gör.